ELiF
08.Temmuz.2014, 15:07
Diyet güllaç
http://www.timeturk.com/resim/tr/2008/08/31/gullac-hakkinda-merak-ettikleriniz-burda.jpg
Ramazan sofralarının tatlıları meşhurdur, özellikle de güllaç. Hafif ve pratik bir tatlı olması nedeniyle güllacı Ramazan'da bol bol yapıyor ve yiyoruz.
Ne kadar hafif bir tatlı olsa da eğer diyetteyseniz ggüllacın içindeki şeker nedeniyle diyetiniz bozulabilir. İşte bu yüzden bu diyet güllacı tercih etmek isteyebilirsiniz.
Malzemeler
1 yaprak güllaç
1 su bardağı light süt
1 yemek kaşığı esmer şeker ya da toz tatlandırıcı
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çorba kaşığı kırılmış fındık, badem ya da ceviz
Nasıl yapılır
Esmer şekeri ya da toz tatlandırıcıyı ısıtarak sütün içerisinde eritin. İkiye bölldüğünüz ve kırdığınız güllaç yaprağını küçük bir tepsiye koyun. Üzerine sütün yarısını dökün ve fındık serpin. Daha sonra kalan güllaç yaprağını da tepsiye koyun. Üzerine kalan sütü dökün ve tekrar fındık serpin. En az 30 dk buzdolabında kalmasını sağlayın. Servis yapmadan önce güllacın üzerine toz tarçında dökebilirsiniz.
Not: Tatlıları yemekten iki saat sonra yemeye özen gösterin. Porsiyonlar küçük olsun. Eğer aldığınız kaloriyi azalmak isterseniz. Tatlının ardına limonlu su içmeyi unutmayın.
http://www.timeturk.com/resim/tr/2008/08/31/gullac-hakkinda-merak-ettikleriniz-burda.jpg
Ramazan sofralarının tatlıları meşhurdur, özellikle de güllaç. Hafif ve pratik bir tatlı olması nedeniyle güllacı Ramazan'da bol bol yapıyor ve yiyoruz.
Ne kadar hafif bir tatlı olsa da eğer diyetteyseniz ggüllacın içindeki şeker nedeniyle diyetiniz bozulabilir. İşte bu yüzden bu diyet güllacı tercih etmek isteyebilirsiniz.
Malzemeler
1 yaprak güllaç
1 su bardağı light süt
1 yemek kaşığı esmer şeker ya da toz tatlandırıcı
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çorba kaşığı kırılmış fındık, badem ya da ceviz
Nasıl yapılır
Esmer şekeri ya da toz tatlandırıcıyı ısıtarak sütün içerisinde eritin. İkiye bölldüğünüz ve kırdığınız güllaç yaprağını küçük bir tepsiye koyun. Üzerine sütün yarısını dökün ve fındık serpin. Daha sonra kalan güllaç yaprağını da tepsiye koyun. Üzerine kalan sütü dökün ve tekrar fındık serpin. En az 30 dk buzdolabında kalmasını sağlayın. Servis yapmadan önce güllacın üzerine toz tarçında dökebilirsiniz.
Not: Tatlıları yemekten iki saat sonra yemeye özen gösterin. Porsiyonlar küçük olsun. Eğer aldığınız kaloriyi azalmak isterseniz. Tatlının ardına limonlu su içmeyi unutmayın.