PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşk pastası



ELiF
08.Temmuz.2014, 15:09
Aşk pastası

http://www.denizinrengi.com/wp-content/uploads/2012/01/A%C5%9Fk-pastas%C4%B1.jpg

Malzemeler

1 çorba kaşığı kakao
2 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
3 çorba kaşığı un
Yarım kg süt
Yarım paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Süslemek için:
Renkli şekerlemeler

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri mikserle koyu kıvama gelene kadar iyice çırpın. Vanilya ilave edip, biraz daha çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarın ve pastayı iki eşit parçaya kesin. Bir su bardağı süte bir tatlı kaşığı tozşeker ekleyip eritin ve kek parçalarını sütle ıslatın. Diğer taraftan krema için, bir tencerede yumurta, tozşeker ve unu iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağa koyun.

Sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kaynayınca tencereyi ocaktan alıp, vanilya ve margarini ilave edin. Islattığınız kekin alt parçasını servis tabağına alın. Üzerine krema sürün. Diğer kek parçasının kesilmiş kısmına da ince bir tabaka krema sürüp, damla çikolata serpin ve kremalı kekin üzerine kapatın. Üzeri için, bir kasede krem şanti ile soğuk sütü mikserle iyice çırpın. Kekin her tarafını krem şanti ile kaplayın. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında bir-iki saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.