Peri
02.Ağustos.2014, 15:26
http://www.yemekkulturu.net/wp-content/uploads/2014/04/CIMG6297.jpg
İçindekiler :
1 Kahve fincanı pirinç
1 Kahve fincanı sıcak su
4 Su bardağı süt
2 Kahve fincanı tozşeker
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı damla sakızı
Süslemek için tarçın
Hazirlanisi :
Pirinçleri bol suda yıkayıp, süzün.
Tencereye alıp, 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın.
Daha sonra sıcak sütü ilave edin.
Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şekeri ilave edin.
Bir taşım daha kaynatın.
Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın.
Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin.
Bir-iki taşım daha kaynatın.
Servis tabaklarına alın.
Üzerine tarçını gezdirip, soğuyunca servis yapın.
İçindekiler :
1 Kahve fincanı pirinç
1 Kahve fincanı sıcak su
4 Su bardağı süt
2 Kahve fincanı tozşeker
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı damla sakızı
Süslemek için tarçın
Hazirlanisi :
Pirinçleri bol suda yıkayıp, süzün.
Tencereye alıp, 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın.
Daha sonra sıcak sütü ilave edin.
Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şekeri ilave edin.
Bir taşım daha kaynatın.
Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın.
Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin.
Bir-iki taşım daha kaynatın.
Servis tabaklarına alın.
Üzerine tarçını gezdirip, soğuyunca servis yapın.