Peri
02.Ağustos.2014, 15:28
http://www.ihlamurcum.com/wp-content/uploads/2013/03/DSC0871.jpg
Hazırlık Süresi: 10 Dak.
Pişirme Süresi: 15 Dak.
Toplam Süre: 25 Dak.
Malzemeler:
3 adet Yumurta
1 su bardağından biraz fazla Şeker
1 su bardağı Tereyağ
1 çay bardağı Süt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
1,5 su bardağı Un
Sos İçin
200 gr. Bitter Çikolata
1,5 su bardağı Marshmallow
2/3 çay bardağı Krema
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve şekerleri çırpıyoruz. İçine eritilmiş tereyağ süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip akışkan bir hamur elde ediyoruz.
2- Yağlanmış kelepçeli kalıba kek hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
3- Bir taraftan sos tenceresinde kremayı ısıtıyoruz. İçine ince kıyılmış çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Marshmallowları ekleyip biraz çeviriyoruz. Eriyor.
4- Fırından çıakn kekimizin üstüne sosumuzu döküp 1-2 saat dışarda dinlendiriyoruz. 1 saat buzdolabında tuttuktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hazırlık Süresi: 10 Dak.
Pişirme Süresi: 15 Dak.
Toplam Süre: 25 Dak.
Malzemeler:
3 adet Yumurta
1 su bardağından biraz fazla Şeker
1 su bardağı Tereyağ
1 çay bardağı Süt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
1,5 su bardağı Un
Sos İçin
200 gr. Bitter Çikolata
1,5 su bardağı Marshmallow
2/3 çay bardağı Krema
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve şekerleri çırpıyoruz. İçine eritilmiş tereyağ süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip akışkan bir hamur elde ediyoruz.
2- Yağlanmış kelepçeli kalıba kek hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
3- Bir taraftan sos tenceresinde kremayı ısıtıyoruz. İçine ince kıyılmış çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Marshmallowları ekleyip biraz çeviriyoruz. Eriyor.
4- Fırından çıakn kekimizin üstüne sosumuzu döküp 1-2 saat dışarda dinlendiriyoruz. 1 saat buzdolabında tuttuktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun