PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Magnolia Tatlısı



Peri
02.Ağustos.2014, 15:32
http://1.bp.blogspot.com/-7FyxgxN4AAI/UfOY6svquHI/AAAAAAAAAR4/aeTCoHowH_0/s1600/magnolia+puding.JPG

Malzemeler
1 lt süt
3 yumurta sarısı (taze ve oda ısısında olmalı)
10-12 yemek kaşığı şeker (şekeri ne kadar seviyorsanız değişebilir)
6 yemek kaşığı tepeleme un (unun protein oranı düşük olmalı)
1 paket süt kreması
1 paket krem şanti
Bebe biskuvi ya da fındık (robota atılır toz hale getirilir)
Meyve (çilek, muz, kivi vb. isteğe bağlı)

Tarif
Süt kaynatılır (orta ateşte) Sütten üç yemek kaşığı ayırın)
Şeker ve yumurtayı mikserle en yuksek devirde çok hızlı çırpın, çok hızlı çırpmazsanız şeker sertleşir tadı bozulur.
3 yemek kaşığı sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
Unu elekten 3 kez geçirin ve karışıma ilave edin, mikserin en düşün ayarında unu yedirin.
(Yumurtalı karışıma fazla çırp mayınız unu sulandırırsınız.)
Süt kaynayınca ocaktan alın ve içine bir-iki paket vanilya dökün ama karıştırmayın o onu çekecektir.
Sıcak sütü yumurtalı karışıma karıştırarak azar azar dökün.
Süt dökme işlemi tamamlanınca mikserle karışımı orta seviyede biraz çırpın ve ocağa koyup karışımı pişirin.
(Orta ateşte devamlı aynı yönde tahta kaşıkla çırpın, katılaşınca slikon çırpma teli ile çırpabilirsiniz.)
Kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda ocağın altını kısıp 3 dakika daha pişirin.
Soğuyana kadar bekletin.
Süt kremasını bir çelik kaba dökün ve mikserle çırpın katılaştıktan sonra buna bir paket krem şantiyi ekleyin biraz daha çırpın.
Bu karışımı soğuttumuz muhallebimizle karıştırıyoruz ve homojen bir kıvam elde ediyoruz.
Daha sonra kupların dibine bir yemek kaşığı bisküvi dökülür, dilimlenmiş meyveler (arzuya göre) kupun kenarlarına dizilir, üzerine muhallebi dökülür, tekrar bisküvi ilave edilir, üzerine meyve dilimleri konup üzerine yine muhallebi konup onun da üzeri yine bisküvi ile kaplanır. En üstü de meyve ile süslenir.