PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vanilyalı dondurma



Peri
02.Ağustos.2014, 15:42
Malzemeler
• 2 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 çay kaşığı vanilya
• 4 yumurta akı
• 1 su bardağı süt
• 1 paket krem şanti
Yapılışı
1. Yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırıp iyice çırpın.
2. Krem şantiyi paketteki tarifine uygun olarak katılaşıncaya kadar çırpın.
3. Yumurta sarılarını krem şantiye ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Vanilyayı ilave edin.
5. Yumurta akını mikserle kar haline gelinceye kadar çırpıp yumurta sarısına fazla karıştırmadan ilave edin.
6. Hazırladığınız karışımı kalıba aktarın.
7. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde ara ara tahta kaşıkla karıştırarak 3-4 saat bekletin.

http://www.yemek-tarifleri.tv/wp-content/uploads/2012/07/vanilyali-dondurma.jpg

katherinapetrov
22.Eylül.2014, 14:34
Malzemeler (4 kişilik)



500 ml tam yağlı taze süt
1 adet vanilya
4 adet yumurta sarısı
100 ml süt kreması
1 çimdik tuz

3/4 su bardağı toz şeker



http://im.hthayat.com/2014/09/22/1023510_b67570d46ed362675b47ed31e770020b.jpg?14113 74464

Yapılışı
Süt ve kremayı, içine vanilya ve çimdik tuz ile kaynatın. Bu sırada yumurta sarılarını toz şeker ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Buna kaynar sütü katın ve enerjik biçimde çırpma teli ile sürekli karıştırarak orta derece ateşte kaynama noktasına getirin.

http://im.hthayat.com/2014/09/22/1023510_748e2f65d2e62c0976f5bcdf2c81686c.jpg?14113 74464

Altını kapatıp önceden derin dondurucuda soğutulmuş kek kalıbının içine dökün üstünü değecek şekilde streç film ile örtün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şimdi buzluğa koymaya hazırdır, 3-4 saat katılaşması beklenir ve bu süreçte arada bir çıkarılıp şöyle bir karıştırılarak buz tutması önlenir, yumuşak bir kıvam alır.

http://im.hthayat.com/2014/09/22/1023510_947476629dab064ed0d7aac7df7bb7d3.jpg?14113 74464

Jelatin
22.Eylül.2014, 15:39
Bu tarifle aradığınız o vanilyalı dondurma lezzetini malesef alamayacaksınız. Çünkü 100 ml süt kreması katmak yerine 50mg toz sahlep katmanız o aradığınız lezzeti verecektir. Ve tabi ki buzluktan çıktıkdan sonra da krem şanti değil bi dondurma gibi diri duracaktır :)