aRZuU
07.Şubat.2014, 17:05
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tozşeker
Tuz
İç harcı için 1 su bardağı ceviz içi (iri iri)
Üzeri için toz antep fıstığı
Şerbet malzemeleri
1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Tarifi
Un, süt, yumurta, 1 yemek kaşığı şeker ve tuzu mikserle çırpın. Tavaya çok az margarin sürerek, karışımdan bir kepçe döküp yayarak krep hazırlayın. Karışım bitene kadar krepleri hazırlayın. Pişirdiğiniz kreplerin içine dövülmüş cevizden paylaştırın. Kenarını katlayıp rulo şeklinde sararak, bir kaba dizin.
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Hazırladığınız cevizli kreplerin üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.Afiyet olsun.
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tozşeker
Tuz
İç harcı için 1 su bardağı ceviz içi (iri iri)
Üzeri için toz antep fıstığı
Şerbet malzemeleri
1.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Tarifi
Un, süt, yumurta, 1 yemek kaşığı şeker ve tuzu mikserle çırpın. Tavaya çok az margarin sürerek, karışımdan bir kepçe döküp yayarak krep hazırlayın. Karışım bitene kadar krepleri hazırlayın. Pişirdiğiniz kreplerin içine dövülmüş cevizden paylaştırın. Kenarını katlayıp rulo şeklinde sararak, bir kaba dizin.
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Hazırladığınız cevizli kreplerin üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.Afiyet olsun.