aRZuU
07.Şubat.2014, 17:17
Malzemeler :
4 yemek kaşığı şeker (40gr)
4 yemek kaşığı süt (40ml)
4 yemek kaşığı sıvıyağ (40ml)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı kakao (20gr)
2 yemek kaşığı nutella veya chokella ( nutella veya chokella kullanmak istemezseniz sadece kakao da yeterli olacaktır)
1 yumurta
Hazırlanışı :
Yumurtayı çırpın. Şekeri ekleyin ve kabarana dek çatal ile karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip hepsini karıştırın.
Elde ettiğiniz harcı, tek servislik bir kek kalıbına veya çay fincanına koyun.
Kek kabaracağı için 1-2 parmak boşluk bırakmanızı öneririm.
Mikrodalga da yüksek seviyede (850 watt), eğer keki daha ıslak tercih ediyorsanız 1,5 dakika, daha kuru seviyorsanız 2 dakika pişirin.
Keki ister direk kabın içinde yiyebilir veya ters çevirip üstüne pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
Eğer harcınızdan arttıysa, bu harcı kekinizin üstüne dökebilir, daha ıslak bir kek elde edebilirsiniz.
4 yemek kaşığı şeker (40gr)
4 yemek kaşığı süt (40ml)
4 yemek kaşığı sıvıyağ (40ml)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı kakao (20gr)
2 yemek kaşığı nutella veya chokella ( nutella veya chokella kullanmak istemezseniz sadece kakao da yeterli olacaktır)
1 yumurta
Hazırlanışı :
Yumurtayı çırpın. Şekeri ekleyin ve kabarana dek çatal ile karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip hepsini karıştırın.
Elde ettiğiniz harcı, tek servislik bir kek kalıbına veya çay fincanına koyun.
Kek kabaracağı için 1-2 parmak boşluk bırakmanızı öneririm.
Mikrodalga da yüksek seviyede (850 watt), eğer keki daha ıslak tercih ediyorsanız 1,5 dakika, daha kuru seviyorsanız 2 dakika pişirin.
Keki ister direk kabın içinde yiyebilir veya ters çevirip üstüne pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
Eğer harcınızdan arttıysa, bu harcı kekinizin üstüne dökebilir, daha ıslak bir kek elde edebilirsiniz.