aRmin
23.Ağustos.2014, 19:04
http://www.hurriyetaile.com/userfiles/tarif/3007_650x433.jpg
Beyaz peynirli sufle tarifi malzemeler:
20 adet baklavalık yufka
50 gram tereyağı
4 adet yumurta
250 gram beyaz peynir
200 gram süt
½ adet muskat rendesi
2 adet taze soğan
1 şişe soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Beyaz peynirli sufle tarifi hazırlanışı:
Böreği hazırlamaya başlamadan önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Tereyağını bir tavada eritin.
Geniş bir kaba erimiş tereyağını, sodayı, sütü ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın.
Karışıma tuzu, muskat rendesini ve pulbiberi ilave edin ve bir kez daha karıştırın.
Yufkaları elinizle kopararak küçük parçalara ayırın ve hazırladığınız sütlü, sodalı karışıma ekleyin.
Beyaz peyniri ufalayın ve onu da karışıma ilave edin.
Bir süre yufkaların sıvı karışımını iyice çekmesi için bekleyin.
İsteğinize göre taze soğanları doğrayarak içine atın, tekrar karıştırın.
Fırına dayanıklı cam kabınızın içine hazırladığınız bu harcı boşaltın.
Böreğinizi 30 dakika piştikten sonra fırından çıkarın, sıcak olarak servis edin.
Dilerseniz sunum yaparken üzerini taze soğan ya da maydanozla süsleyebilirsiniz.
Beyaz peynirli sufle tarifi malzemeler:
20 adet baklavalık yufka
50 gram tereyağı
4 adet yumurta
250 gram beyaz peynir
200 gram süt
½ adet muskat rendesi
2 adet taze soğan
1 şişe soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Beyaz peynirli sufle tarifi hazırlanışı:
Böreği hazırlamaya başlamadan önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Tereyağını bir tavada eritin.
Geniş bir kaba erimiş tereyağını, sodayı, sütü ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın.
Karışıma tuzu, muskat rendesini ve pulbiberi ilave edin ve bir kez daha karıştırın.
Yufkaları elinizle kopararak küçük parçalara ayırın ve hazırladığınız sütlü, sodalı karışıma ekleyin.
Beyaz peyniri ufalayın ve onu da karışıma ilave edin.
Bir süre yufkaların sıvı karışımını iyice çekmesi için bekleyin.
İsteğinize göre taze soğanları doğrayarak içine atın, tekrar karıştırın.
Fırına dayanıklı cam kabınızın içine hazırladığınız bu harcı boşaltın.
Böreğinizi 30 dakika piştikten sonra fırından çıkarın, sıcak olarak servis edin.
Dilerseniz sunum yaparken üzerini taze soğan ya da maydanozla süsleyebilirsiniz.