PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçtiğim Yazılar

aSk
02.Eylül.2014, 13:28
Eğer bu akşam ölmek zorunda olsaydım hiç tanımadığım,
ama yine de bu akşam kendimi kötü hissetmeme yol açan korkunç bir duyguyla ölürdüm.
İnsanlara çok fazla yardım ettiğim ve
yardım etmekte olduğum duygusu.
oysa kimse benim yardımıma gelmiyor,
Kendimle gurur duymuyorum..

Albert Camus

aSk
02.Eylül.2014, 13:29
herkes kendi gördüğüne bakar
peki hayatın rüzgarında kime yelkeniz
kıpırdamadan duramayız bir aşk boyu
hadi en kanadığımız yerden susalım
“gel” desen gelirdim
“git” dedin ve gittin

aSk
02.Eylül.2014, 13:29
Kaybetmek; insanda değer kavramının güçlenmesini sağlar.
Sürekli kazanan insanda değer kavramı yoktur. Onun için her şey değersizdir.
İnsan bazen kaybederek kazanır….

Ertürk Akşun

aSk
02.Eylül.2014, 13:30
Yalnızlık karanlıktır. İnsanlar en çok karanlıktan korkarlar. Karanlık kendi kendinle yüzleşmedir. İnsanlar en çok kendileriyle yüzleşmekten korkarlar.
Ben ise;
Kısa sürede dünyanın karanlıktan ibaret olduğunu öğrendim.
Bu yüzden,
Karanlıkta görmeyi,
Karanlığı görmeyi,
Ve kendi karanlığımı bilmeyi öğrendim…..

Ertürk Akşun

aSk
02.Eylül.2014, 13:31
İlk yağmur odun tozlarımı sokak boyunca sürüklerken, çok uzaklarda, oduncuların …girmediği başka bir sokakta bahçesiz, tavan arası olmayan bir apartman dairesinde oturuyordum. başka sokaklara, başka insanlara duyduğum ilgi, düğüm düğüm olmuştu boğazımda.sevincim ince bir sızıya dönüşmüştü. çocuk yüreğimle çektiğim, güz kokulu fotoğrafmış her biri.

Zerrin Koç

aSk
02.Eylül.2014, 13:32
tıpkı bir katilin suç işlediği yere dönmesi gibi,hafızamızın takıntılı mekanları vardır.rüyalarımızda bilmeden,geçmiş hayatlarımızın,yarım kalmışlıklarımızın mekanlarına gidip gidip geliriz…

eLif ŞafaK

aSk
02.Eylül.2014, 13:33
Herkes “ilk” Olmak ister,”ilk Aşk”,”ilk Öpücük”..
Oysa “ilk” Geçicidir.
Sahip Olduğunuz Hangi “ilk…” Hala Sizin, yada Sizinle Hiç Düşündünüz mü?
Oysa
Kimsenin Beğenmediği “Son” da Durum Biraz Farklıdır. Ondan Ötesi
…Yoktur. Heyecandan Avuçlarınızın Terleyerek Tuttuğu “ilk” Elle Değil,
Güvenerek Sımsıkı Tuttuğunuz “Son” Elle Girєrsiniz Mezara.!
Durup Tekrar Düşündüğünüzde;

“ilk” Olup Yok Olmak mı İstersiniz?

aSk
02.Eylül.2014, 13:34
Eğer bu akşam ölmek zorunda olsaydım hiç tanımadığım,
ama yine de bu akşam kendimi kötü hissetmeme yol açan korkunç bir duyguyla ölürdüm.
İnsanlara çok fazla yardım ettiğim ve
yardım etmekte olduğum duygusu.
oysa kimse benim yardımıma gelmiyor,
Kendimle gurur duymuyorum..

Albert Camus

aSk
03.Eylül.2014, 08:28
Artık hatırlanmaya değecek kadar bile kalmadın. Seni unutmak hakkım! Unutkan biri değilimdir ama sen bende hatırlanacak hiçbir şey bırakmadın. Benim unutulmuşum olmak bile güzeldir bil. Aşk mı? Aramızda kaldı; içimizde değil…
Yanlış aşkta doğru aranmaz. Ama yine de oku istiyorum. Cümlelerimde gizlenmiş duygudan ne anladığını benim nasıl yazdığım değil, senin nasıl okuduğun belirler.
‘Kör müydü gözlerin, nasıl göremedin’ diye sordular senden sonra. Kör değildim. Ve hayatımda en çok iki kere parlamıştı gözlerim. Birincisi seni ilk gördüğüm, ikincisi giderken ardından baktığım gün. İlkinde aşkın ışığından, ikincisinde gözyaşlarımdan… O iki anın arasındaysa hep kapalıydı gözlerim. Aşkına inandığımdan.
Kör değildim, sadece güvenmiştim!
Not: Bugün seni düşünmeden yaşayabilmeyi başardığım ilk gün. Hadi topla seni benden. Kalbim seni uğurluyor. Al bu yara sende kalsın. Artık beni acıtmıyor.

k.tazeoğlu

aSk
03.Eylül.2014, 11:11
* Heyhat..yine mevsime inat bahara kandım..Bir damla güneşi görünce hazanıyoksaydım.

* Bu hayatta ne kadar az yaşadım,ne kadar çok öldüm.

* Bir çok sorunun cevabı yaşadıklarımızın içinde gizli,bulunmayı bekliyor bir köşede,marifet görmeyi bilende.

* Yalan değil,her gece hayallerimi dolabın icine kilitlerim,karanlık ruhlar ele geçirmesin diye

* Hayallerin ve kendine iyi bak,sen yok olsam bile hayallerin kalır bir yerlerde

* Kalbinin üzerinde ne yazıyor biliyormusun? sevmeyene aşkolsun

* O kadar ben gibi hersey,çünkü hersey ölüme gidiyor

* Dinle!agaclarin,denizlerin,gökyüzünün bile söyledigi birseyler var.

* Bilir misin yagmur her yağdığında aklıma geliyor gidişin,ve benim yağmurdan bile cok akan gözyaşım,nerden bileceksin,sele kapılan bendim

* Sevmeyi bilmeyen sevdayı sırtında yük gibi taşır,bilen kalbinde,kuş misali uçar gider

* Hayatın akışına kapılmak lazım bazen,bakarsınız sizi doğru limana çıkarır

* Ölümde bile sen varsın,hayatım film şeridi gibi geçerken gözlerimin önünden

* Sahi,hangi kitaptaki yarım kalan cümleydin sen,ben sıkılıp başka kitapları seçerken

* Terk ederim buraları,yaparım da,ruhumu da alır giderim,bakmam arkama

* En cok da onemsediklerimizi,onemsemiyor gibi davranmak yitirir bizi

* Bir görsen içimdeki pırpır kalbi,şimdi kozasından çıkıp uçacak kelebek sanki..

* Ya sev,ya seviyor gibi yap"demeyeceğim,seviyorsan adam gibi sev

* Akıntıya kapılıyor gibiyim,saga sola savrulan gemilerim,rotaya sokmaya calisirken,karaya vuruyor sozlerim

* Herseyin bir vakti vardır aşkın da,onu beklemek gece vakti günesin dogmasınıbeklemek gibi,doğacaksa gunes nasılsa doğacak vaktinde.

* Herkes sen gibi seviyor beni,beni sevmek mi aynı,herkes mi aynı.

* Ne guzel şey her gun gecenin karanlığına boğulmak,her sabah küllerinden yeniden doğmak.

* Kalp bu kadar yumuşakken kırmayı başaran insanlara hayret ediyorum

* Hiç bir filmin başrolünde olamayacak benim karakterim,bu kadar üzmek istemem seyirciyi.

* Kesin bir noktası olmalı hayatın:Ya aşk olsun ya aşk ölsün.

* Zaman diyorsunuz herşeyin ilacı,oyleyse bu ilacı erişilemeyecek yere kim kaldırdı.

* Bu kadar kötümser olmayın,hayat karşımıza herseye rağmen seviye atlamak icin yeni bir zorluk çıkarıyor

* Özlemek insanın doğasında,bahardayken kışı,kıştayken baharı,severken ayrılmayı,ayrılınca onla olmayı özler.

* Bir bedene sahip olabilir de insan,güzel bir yürek için büyük fedakarlık gerekli

* Bu provaydı,hayatınızı tekrar yaşayacaksınız deseler kimi yine mi der,kimiyse bayram eder.

* Her gün sabahın koynunda uyanıyorum,gecenin kollarında ölüyorum

* Gündüzleri kendimi kandırıyorum mutluyum,mutluyum,mutlu muyum ve aksama doğru mutluluk? Ben? Gece olur yine huzunlenirim istemeden.

* Ağırıma gidiyor şimdi,gece başını yastığa koyduğunda beni düşünmeme ihtimali.

* Gecenin zifiri karanlığında gören göz hüzünlü bir gözdür,yağmur olur yağar yumuşacık yastığa..

* Kendi kendine şarkılar söylersin, konuşursun yine kendinle,bir su verenin bile olmaz yanında, telefonun çalmaz...ölümden farkı ne?

* Kalbini karartma ey can,icini ferah tut,yaşamak ruhunu canlı tutunca tad verir..

* Kalp sevginin ağırlığından şikayet etmez..

* Gel dünyanın güzelliklerini keşfet,kendi özünü bul..

* Dostluk,gözlerinde okyanusun derinliklerini görebilmektir.

* Oyle kirlenmis ki kalbin,uzerine yaziverdim: yıka beni!

* Bir yanın git,bir yanın kal diyorsa,iki arada bir derede sakın ha kalma.Ama git,gönlünün götürdüğü yere bedenini de..

* Başarılı insan Elmas gibidir,parlar,herkes ona ulaşmak ister ya da içten ice kıskanır

* Hüznümü de sevincimi de seviyorum,Allah'tan gelmiyor mu sonuçta her ikisi de..

* Üc gunluk dunya degil mi..kırıp dokmeye mi geldik kalplerimizi..

* Bazı insanlar doğuştan hüzünlü doğar,elinde değildir zaman zaman gözlerindeki bir damla yaşı durdurmak

* Bir gun cocukluguna donup baktiginda,aklinda guzel olarak kalan ve hatiralarinda en cok kim varsa o dur iste degerli olan..

* Elimde degil,ben doğarken yüreğime hüzün kaçmış..

* Bazen 'keşke' lere bogarsin kendini..herkesi suclayasin gelir..iste o âna tek bi isim verilir > 'çaresizlik'

* Bir kısır dongu..sanki hergun yeniden doguyor,cocuklugumu yasiyor,ve sonundaölüyorum

* Güzel yarınlar için,güzel bir bakış açısı gerekli,şüphesiz..

* Her kadının gülümsemesinin ardında geçmişten izler vardır...

* Tüm bağımlılıklarımdan kurtulma kararı aldım,önce senden başlıyorum..Hoşçakal..