aRmin
02.Eylül.2014, 23:03
Malzemeler
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1.5 ( 3/2 ) Adet Limonun Suyu
- 2 Çay bardağı Pirinç
- 5 Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 3 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Tereyağı ve unu birlikte kavurun. Suyu sıcak olarak un ve yağa karıştırarak ekleyin ve kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir yerde iyice çırpın, sıcak çorbadan azar azar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ilave edin, baharatlarını koyun. Limon rendesi ile servis yapın
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1.5 ( 3/2 ) Adet Limonun Suyu
- 2 Çay bardağı Pirinç
- 5 Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 3 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Tereyağı ve unu birlikte kavurun. Suyu sıcak olarak un ve yağa karıştırarak ekleyin ve kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir yerde iyice çırpın, sıcak çorbadan azar azar ekleyerek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ilave edin, baharatlarını koyun. Limon rendesi ile servis yapın