aRmin
02.Eylül.2014, 23:10
Malzemeler:
4 yaprak milföy
Kreması İçin:
3 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı mısır nişastası,
3 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 paket vanilya.
Yapılışı :
Kreması için; tencereye sütü, unu, mısır nişastasını, toz şekeri koyup, çırpma teli ile iyice çırpalım ve sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirelim.
Kremamız göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatalım.
İçine vanilyayı,
tereyağını ilave edelim ve iyice karıştırıp, soğumasını bekleyelim.
Kremayı hazırladıktan sonra, Kremalı Milföy Tatlısı‘nı hazırlamaya başlayalım.
Milföyleri dört parçaya bölelim. (on altı adet milföyümüz olacak)
Tepsiye yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız milföyleri dizelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında milföylerimizin üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Daha sonra milföylerimizi katlarından açalım ve katların aralarına krema koyup, kapatalım.
Kremalı milföy tatlımızın üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
4 yaprak milföy
Kreması İçin:
3 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı mısır nişastası,
3 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 paket vanilya.
Yapılışı :
Kreması için; tencereye sütü, unu, mısır nişastasını, toz şekeri koyup, çırpma teli ile iyice çırpalım ve sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirelim.
Kremamız göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatalım.
İçine vanilyayı,
tereyağını ilave edelim ve iyice karıştırıp, soğumasını bekleyelim.
Kremayı hazırladıktan sonra, Kremalı Milföy Tatlısı‘nı hazırlamaya başlayalım.
Milföyleri dört parçaya bölelim. (on altı adet milföyümüz olacak)
Tepsiye yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız milföyleri dizelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında milföylerimizin üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Daha sonra milföylerimizi katlarından açalım ve katların aralarına krema koyup, kapatalım.
Kremalı milföy tatlımızın üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.