Cigdem
21.Ekim.2014, 20:33
Malzemeler
90gr şeker
350gr taze portakal suyu
Portakal kabuğu
15-20gr jelatin
150gr su
Tarif
Küçük bir tencerede 90 gr (1/4 su bardağından biraz fazla) şekeri, 350 gr (1 3/4 su bardağı) taze portakal suyuyla ağır ateşte karıştırınız.
İnce soyulmuş bir portakal kabuğunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika yavaş yavaş pişiriniz.
Başka bir küçük tencerede 15-20 gr (3-4 yaprak) jelatini, 150 gr (3/4 su bardağı) suda yumuşatınız.
Jelatin yumuşayınca ağır ateşte eritiniz.
Erimiş jelatini portakallı karışıma katıp cam bir kaba yada ıslak bir kalıba dökünüz.
Jöleyi soğuk bir yerde ılıtıp, buzdolabına kaldırınız.
Jöle donunca, bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.
90gr şeker
350gr taze portakal suyu
Portakal kabuğu
15-20gr jelatin
150gr su
Tarif
Küçük bir tencerede 90 gr (1/4 su bardağından biraz fazla) şekeri, 350 gr (1 3/4 su bardağı) taze portakal suyuyla ağır ateşte karıştırınız.
İnce soyulmuş bir portakal kabuğunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika yavaş yavaş pişiriniz.
Başka bir küçük tencerede 15-20 gr (3-4 yaprak) jelatini, 150 gr (3/4 su bardağı) suda yumuşatınız.
Jelatin yumuşayınca ağır ateşte eritiniz.
Erimiş jelatini portakallı karışıma katıp cam bir kaba yada ıslak bir kalıba dökünüz.
Jöleyi soğuk bir yerde ılıtıp, buzdolabına kaldırınız.
Jöle donunca, bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.