MeyRa
08.Şubat.2014, 17:21
Mini Ekler Pasta
http://www.tatlitarifleri.web.tr/images/news/thumbs/mini_ekler_pasta_tarifi_ulker_t1.jpg
Malzemeler:
1 adet muz,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta
Sosu İçin:
200 gr bitter çikolata,
1 çay bardağı krema
Hamuru için:
1 su bardağı un,
50 gr margarin,
3 kahve fincanı su,
1 çay kaşığı tuz,
3 adet yumurta
Yapılışı:
Hamur için su, margarin ve tuzu küçük bir tencereye aktarın. Margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edip tahta kaşıkla unun topak olmamasına dikkat ederek hızlı hızlı karıştırın. Hamur pürüzsüz ve kaşığın etrafında toplanana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın. Hamuru krema torbasına aktarın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine yaklaşık 5’er cm’lik parmak genişliğinde çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Kreması için sütü sos tenceresinde kaynatın. Diğer bir kapta 1 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı unu iyice çırpın. Bu karışıma kaynar sütü azar azar ilave edip çırpın ve sütü kaynattığınız kaba alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Krema sıcakken 1 adet muzu içine doğrayıp ezin. Kremayı krema torbasına alıp soğuyan hamurun içine krema sıkacağının en ince ucunu takıp sıkın. İçlerini krema ile doldurduğunuz hamurları ızgara telinin üzerine dizin. Çikolata kaplamalı sos için bitter çikolatayı eritip kremayı ilave edin ve 1 çay bardağı krema ile iyice karıştırın. Tel üzerindeki hamurların üzerlerine çikolata sosu döküp sertleştikten sonra servis yapın. Afiyet olsun
http://www.tatlitarifleri.web.tr/images/news/thumbs/mini_ekler_pasta_tarifi_ulker_t1.jpg
Malzemeler:
1 adet muz,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta
Sosu İçin:
200 gr bitter çikolata,
1 çay bardağı krema
Hamuru için:
1 su bardağı un,
50 gr margarin,
3 kahve fincanı su,
1 çay kaşığı tuz,
3 adet yumurta
Yapılışı:
Hamur için su, margarin ve tuzu küçük bir tencereye aktarın. Margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edip tahta kaşıkla unun topak olmamasına dikkat ederek hızlı hızlı karıştırın. Hamur pürüzsüz ve kaşığın etrafında toplanana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın. Hamuru krema torbasına aktarın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine yaklaşık 5’er cm’lik parmak genişliğinde çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Kreması için sütü sos tenceresinde kaynatın. Diğer bir kapta 1 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı unu iyice çırpın. Bu karışıma kaynar sütü azar azar ilave edip çırpın ve sütü kaynattığınız kaba alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Krema sıcakken 1 adet muzu içine doğrayıp ezin. Kremayı krema torbasına alıp soğuyan hamurun içine krema sıkacağının en ince ucunu takıp sıkın. İçlerini krema ile doldurduğunuz hamurları ızgara telinin üzerine dizin. Çikolata kaplamalı sos için bitter çikolatayı eritip kremayı ilave edin ve 1 çay bardağı krema ile iyice karıştırın. Tel üzerindeki hamurların üzerlerine çikolata sosu döküp sertleştikten sonra servis yapın. Afiyet olsun