katherinapetrov
29.Ekim.2014, 00:17
Malzemeler (2 kişilik)
500 ml tam yağlı süt
3 adet kakule
2 adet çubuk tarçın
2 adet yıldız anason
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata (% 80 kakao oranı)
Beze
Toz tarçın
http://im.hthayat.com/2014/10/27/1026077_02f6469fc57dd0a25dc517eab3fff39c.jpg?14144 00588
Yapılışı
Çok kısık ateşte süt baharatlarla, şeker ve kakao ile beraber 5-10 dakika kadar kaynatılır. Bir süzgeçten geçirilerek baharatları içinden alınır.
http://im.hthayat.com/2014/10/27/1026077_b1add235db677f9fea2ba70509bf72f5.jpg?14144 00588
Tekrar ocağa oturtulan sütün içine parçalanmış çikolata eklenir ve gene kısık ateşte çikolata tamamen eriyene kadar sürekli karıştırılarak ısıtılır. Fincanlara bölüştürülür, üzerine beze parçaları konur, tarçın serpilerek sıcak olarak servis edilir.
http://im.hthayat.com/2014/10/27/1026077_7ea3c21970a4e212f236c12d6ed9f79e.jpg?14144 00588
500 ml tam yağlı süt
3 adet kakule
2 adet çubuk tarçın
2 adet yıldız anason
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata (% 80 kakao oranı)
Beze
Toz tarçın
http://im.hthayat.com/2014/10/27/1026077_02f6469fc57dd0a25dc517eab3fff39c.jpg?14144 00588
Yapılışı
Çok kısık ateşte süt baharatlarla, şeker ve kakao ile beraber 5-10 dakika kadar kaynatılır. Bir süzgeçten geçirilerek baharatları içinden alınır.
http://im.hthayat.com/2014/10/27/1026077_b1add235db677f9fea2ba70509bf72f5.jpg?14144 00588
Tekrar ocağa oturtulan sütün içine parçalanmış çikolata eklenir ve gene kısık ateşte çikolata tamamen eriyene kadar sürekli karıştırılarak ısıtılır. Fincanlara bölüştürülür, üzerine beze parçaları konur, tarçın serpilerek sıcak olarak servis edilir.
http://im.hthayat.com/2014/10/27/1026077_7ea3c21970a4e212f236c12d6ed9f79e.jpg?14144 00588