katherinapetrov
17.Kasım.2014, 13:08
http://im.hthayat.com/2014/11/14/1026371_c1e48a921d56af95ed0607c8246ecb6e.jpg?14159 72992
Hamur malzemeleri :
35 gr çekilmiş yulaf
35 gr tam buğday unu
20 gr esmer şeker
35 gr tereyağ
Elmalı harç için :
400 g küpküp doğranmış elma
50 gr şeker
1 kaşık su
Gözkararı zevkinize göre tarçın ve dilerseniz kaklule
Yapılışı :
5 tane elmayı doğradım, pişirmeden borcama dizdim, üstüne az su, tarçın ve 1 kaşık şeker ekledim beklediler, o esnada hamurunu yaptım, yağ kesinlikle oda ısısında yumuşamış olmalı. Şekerle yağı mıncıklıyoruz ve unu ekliyoruz, hepsi bu, ama unun yani hamurun pürüzsüz toz gibi olması lazım, yağ iyice eriyecek…
Bu bildiğimiz hamur kıvamında bir hamur değil, o sebepten ufalanmalı. Elmaların üstüne bu hamuru koyuyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz, Hamur kızarınca olmuştur.
Üzerine kaymaklı dondurma ile sıcakken ölümcül oluyor, afiyet olsun..
Hamur için 2 farklı tarifim var diğeri ise şöyle :
100 gr tereyağ ve yarım su bardağı şekere, 1+1/4 bardak un katarak hazırlıyoruz. Denemeye değer.
Hamur malzemeleri :
35 gr çekilmiş yulaf
35 gr tam buğday unu
20 gr esmer şeker
35 gr tereyağ
Elmalı harç için :
400 g küpküp doğranmış elma
50 gr şeker
1 kaşık su
Gözkararı zevkinize göre tarçın ve dilerseniz kaklule
Yapılışı :
5 tane elmayı doğradım, pişirmeden borcama dizdim, üstüne az su, tarçın ve 1 kaşık şeker ekledim beklediler, o esnada hamurunu yaptım, yağ kesinlikle oda ısısında yumuşamış olmalı. Şekerle yağı mıncıklıyoruz ve unu ekliyoruz, hepsi bu, ama unun yani hamurun pürüzsüz toz gibi olması lazım, yağ iyice eriyecek…
Bu bildiğimiz hamur kıvamında bir hamur değil, o sebepten ufalanmalı. Elmaların üstüne bu hamuru koyuyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz, Hamur kızarınca olmuştur.
Üzerine kaymaklı dondurma ile sıcakken ölümcül oluyor, afiyet olsun..
Hamur için 2 farklı tarifim var diğeri ise şöyle :
100 gr tereyağ ve yarım su bardağı şekere, 1+1/4 bardak un katarak hazırlıyoruz. Denemeye değer.