ELiF
30.Kasım.2014, 03:41
Süt dilimi
http://www.kadinvekadin.net/modul/user/fuimg/201411/sut_dilimi-0.jpg
http://i.hizliresim.com/XYy146.jpg
2 yumurta
1.5 türk kahvesi fincanı şeker
1.5 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağı
1.5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
200 ml krema
1 paket toz krem şanti
1 damla limon
1-2 yemek kaşığı süt
http://i.hizliresim.com/AYEMJX.jpg
Öncelikle krema malzemelerini mikserle yüksek devirde çırpın ve koyu kıvama gelince soğuması için buzdolabına kaldırın.
Kek için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişirin. İlk 7. dakikada fırının kapağını açıp kapatın ki kekinizin ortası kabarmasın.
Pişen kekinizin ilk sıcaklığı gidince yağlı kağıdı üzerine örtün ve elinizle her yerini düzleyin. Dilimlerini istediğiniz şekilde kesin ve 2 dilimin arasına kremasını sürün, mutlaka dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
http://www.kadinvekadin.net/modul/user/fuimg/201411/sut_dilimi-0.jpg
http://i.hizliresim.com/XYy146.jpg
2 yumurta
1.5 türk kahvesi fincanı şeker
1.5 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağı
1.5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
200 ml krema
1 paket toz krem şanti
1 damla limon
1-2 yemek kaşığı süt
http://i.hizliresim.com/AYEMJX.jpg
Öncelikle krema malzemelerini mikserle yüksek devirde çırpın ve koyu kıvama gelince soğuması için buzdolabına kaldırın.
Kek için yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişirin. İlk 7. dakikada fırının kapağını açıp kapatın ki kekinizin ortası kabarmasın.
Pişen kekinizin ilk sıcaklığı gidince yağlı kağıdı üzerine örtün ve elinizle her yerini düzleyin. Dilimlerini istediğiniz şekilde kesin ve 2 dilimin arasına kremasını sürün, mutlaka dolapta 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...