Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Engelliler Günü | 3 Aralık
Ehli Nur
03.Aralık.2014, 18:39
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Engelli olmayabiliriz ama hepimiz bir engelli adayıyız.
Sadece bir gün değil, her gün onlara gülümseyelim …
Engellilerin %75’inin sonradan olduğunu ve ev kazalarının yüksek oranda olduğunu biliyor muydunuz...
Engelliler İçin Yaptıklarınızı Aslında Kendiniz İçin Yaptığınızı Unutmayın.
https://38.media.tumblr.com/399fe119e1ec2d6c095a678b99a8e5a3/tumblr_mx8b8mZWzw1sfzh7ro1_1280.jpg
https://38.media.tumblr.com/60e9ec542ee65650f268ff131016e8c5/tumblr_mx94bsuEQo1sledfqo1_500.jpg
aRmin
03.Aralık.2014, 21:45
Bu konu hakkında yazacak onca kelimem onca kelimeyle oluşturduğum cümleciklerim var ki içimde.
Bir yerden başlayayım: Bu insanlara engelli denmesinden hiç haz etmiyorum bunlar engelli değil amaç engelleri ortadan kaldırmak yani hayatı onlara engel hale getirmemek.
Bu insanlar özel insanlar, özel çocuklar..
Down sendromlusu Otizimlisi zeka geriliği olanı yürüyemeyeni duyamayanı ama onları anlamak için empati kurmanız yeterli olacaktır .
Hangi özel insan için bir şey yaptınız mesela hiç bebek bir downluyu güldürdünüz mü inanılmaz mutluluk ya da bir otizimli kızın kendi dünyasında yaşarken kendi dış dünyaya kapatmışken sadece babasının sesiyle şarkı söylerken oynadığını gördünüz mü ben gördüm ya da size sarılıp gitmek istiyorum dediğini duydunuz mu ya da biz zaten özürlüyüz bizle dalga geçiyorlar diye ağladığına şahit olup o an onunla beraber ağlamak istediniz mi ben istedim. Evde anne babadan göremediği sevgiyi dışarda bir güler yüzde aradıklarını her sevgiye açık olduklarını bu yüzden hata yaptıklarını hataya sürüklendiklerini gördüm ben onlar bizim insanlarımız bizden birileri var görmeselerde duymasalarda ifade edemeseler de onlara kulak verin onları anlamaya çalışın pembe dünyalarına ortak olun.
Çünkü onlar yaradanın bir mucizesi ..
Ve bir gülüşleri dünyalara bedel..
'' Annelerin en büyük korkusu çocuklarının ölmesiymiş
Engelli annelerinin en büyük korkusu çocuklarından önce ölmek.. ''
Dünya Engelliler Günü kutlu olsun..
Yazı bana aittir ..
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.