Peri
07.Aralık.2014, 13:31
http://www.ardaninmutfagi.com/wp-content/uploads/2014/09/bolognese-soslu-lazanya-1-632x421.jpg
Bolognese Soslu Lazanya Malzemeleri
10 adet lazanya yaprağı
1 su bardağı toz parmesan peyniri
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr. dana kıyma
6-7 adet olgun domates ( kabukları soyulmuş )
1 soğan
10-15 adet mantar
1 rendelenmiş havuç
1 adet ince doğranmış kereviz sapı
2 diş sarımsak
Taze zencefil rendesi 1 tatlı kaşığı
2 sap biberiye
1 dolu tutam Tuz
1 dolu tutam Karabiber
1 yemek kaşığı şeker
Peynirli Beşamel Sos için Malzemeler
1-2 yemek kaşığı tereyağı ( 40gr. )
2 yemek kaşığı un
2-3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
100 gr. peynir rendesi
1-2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
Hazırlanışı;
Bolognese sos için;
Zeytinyağını kızdırın. Kıymayı kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. 1 adet küçük küçük doğranmış soğanı, suyuyla beraber doğranmış domatesleri, dilimlenmiş mantarları, havucu, doğranmış kereviz sapını, sarımsağı, taze zencefili, biberiyeyi, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya bırakın. Sonra ateşi kısın, kapağını kapatmadan 1 saate yakın pişirin.
Beşamel sos için;
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin,1 dakika karıştırarak pişirin. Sütü ekleyin. Sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Rendelenmiş peynir ve parmesan peynirini ekleyip, peynirler eriyene kadar karıştırın.
Fırına dayanıklı kabın en altına beşamel sostan biraz dökün ve yayın, ardından lazanya yapraklarını serin. Beşamel sos, bolognese sos ve lazanya yaprağı şeklinde soslar bitene kadar tekrarlayın. En üstü lazanya yaprağıyla kapatın. Kalan beşamel sosu üzerine yayın. Dilerseniz parmesan peyniri veya kaşar peyniri serpin. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Bolognese Soslu Lazanya Malzemeleri
10 adet lazanya yaprağı
1 su bardağı toz parmesan peyniri
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr. dana kıyma
6-7 adet olgun domates ( kabukları soyulmuş )
1 soğan
10-15 adet mantar
1 rendelenmiş havuç
1 adet ince doğranmış kereviz sapı
2 diş sarımsak
Taze zencefil rendesi 1 tatlı kaşığı
2 sap biberiye
1 dolu tutam Tuz
1 dolu tutam Karabiber
1 yemek kaşığı şeker
Peynirli Beşamel Sos için Malzemeler
1-2 yemek kaşığı tereyağı ( 40gr. )
2 yemek kaşığı un
2-3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
100 gr. peynir rendesi
1-2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
Hazırlanışı;
Bolognese sos için;
Zeytinyağını kızdırın. Kıymayı kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. 1 adet küçük küçük doğranmış soğanı, suyuyla beraber doğranmış domatesleri, dilimlenmiş mantarları, havucu, doğranmış kereviz sapını, sarımsağı, taze zencefili, biberiyeyi, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya bırakın. Sonra ateşi kısın, kapağını kapatmadan 1 saate yakın pişirin.
Beşamel sos için;
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin,1 dakika karıştırarak pişirin. Sütü ekleyin. Sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Rendelenmiş peynir ve parmesan peynirini ekleyip, peynirler eriyene kadar karıştırın.
Fırına dayanıklı kabın en altına beşamel sostan biraz dökün ve yayın, ardından lazanya yapraklarını serin. Beşamel sos, bolognese sos ve lazanya yaprağı şeklinde soslar bitene kadar tekrarlayın. En üstü lazanya yaprağıyla kapatın. Kalan beşamel sosu üzerine yayın. Dilerseniz parmesan peyniri veya kaşar peyniri serpin. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.