PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru kayısılı pasta tarifi



aRmin
20.Aralık.2014, 10:52
http://www.hurriyetaile.com/userfiles/tarif/256_650x433.jpg

Kuru kayısılı pasta tarifi malzemeler:





2 su bardağı un


1 çay bardağı dövülmüş fındık


100 gr. margarin


4 yemek kaşığı süt


İç malzemesi




2 su bardağı kuru kayısı


1 adet portakal kabuğu rendesi


2 yemek kaşığı kuru üzüm


1 çay kaşığı tarçın



Kuru kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:





Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun.


Hamuru 30 dakika dinlendirin.


Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin.


Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.


Hamurdan 2 eşit beze yapın.


Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın.


Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun.


Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.


Dilimleyip servis yapın.