aRmin
20.Aralık.2014, 10:52
http://www.hurriyetaile.com/userfiles/tarif/256_650x433.jpg
Kuru kayısılı pasta tarifi malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık
100 gr. margarin
4 yemek kaşığı süt
İç malzemesi
2 su bardağı kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Kuru kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:
Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin.
Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
Hamurdan 2 eşit beze yapın.
Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın.
Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun.
Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapın.
Kuru kayısılı pasta tarifi malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık
100 gr. margarin
4 yemek kaşığı süt
İç malzemesi
2 su bardağı kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Kuru kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:
Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin.
Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
Hamurdan 2 eşit beze yapın.
Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın.
Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun.
Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapın.