Aleyna
08.Ocak.2015, 02:21
http://www.yuzhaber.com/up/manset-89-s4956.jpg
Yiyecekleri birbirine karıştırarak yemenin bazı sorunlar doğuracağını belirten Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsacan, besinlerin neyle ve ne zaman yendiğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Dr. Gönül Ateşsaçan, “Yiyecekler birbirine çok karıştırıldığı zaman sorunlar oluşur. Karışık yemek yenildiği zaman, gıdalar birbirini beklemek zorunda kalır. Bu durumda da hazım gerçekleşmez, bekleyen gıdalar midede çürür veya mayalanır. Örnek olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt çalışırlar. Hayvansal proteinler ile nişastalı karbonhidratlar beraber yenilmemelidir. Et, yumurta ve peynir ile ekmek, makarna, pilav birlikte yenilirse mide yavaşlar, sindirim geç oluşur, kilo artışı meydana gelir. İki ayrı tür hayvansal protein de çok sıklıkla karıştırılmamalıdır. Et, balık, tavuk ile süt, süt ürünleri, yumurta karıştırılmamalıdır” diye belirtti.
http://www.hayatnotu.com/wp-content/uploads/2014/11/30052013223201-615x330.jpg
Tatlıyı açken tüketin
Dr. Gönül Ateşsaçan “Neden Açım Neden Şişmanım” adlı kitabında da belirttiği gibi, “İşlenmemiş buğday ürünleri ile sebzeler beraber tüketilebilir. Yağlar, karbonhidratlar ve tüm sebzelerle beraber tüketilebilir. Yağlar ile hayvansal gıdalar mide ve bağırsaklardaki en büyük çürüme nedenidir. Şeker ise en fazla asit oluşturan nedendir. Tüm yiyeceklerin sindirimini bozar. Canınız çok tatlı yemek isterse açken yemeli, üzerine bir bardak sıcak çay içmelisiniz. 1-2 saat sonra da 1 bardak alkali su içmeyi unutmamalısınız. 1, 5 litre oda ısısındaki suya 1 çay kaşığı toz zencefil ve 3 damla limon ekleyin. Suyun tadı değişmeyecek. Tüm gün bu suyu tüketebilirsiniz” dedi.
http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Sa%C4%9Fl%C4%B1k/Cinsellik/cilek_yiyen_kadin.hmedium.jpg
Meyveleri tek çeşit olarak yiyin
“Meyveleri tek çeşit olarak tüketmeye çalışın. Turunçgiller ile kavunu diğer meyvelerle beraber tüketmemeye dikkat edin. Gaz oluşmasına neden olurlar. Sebzeleri tüm karbonhidratlar, proteinlerle beraber tüketebilirsiniz. Sindirime yardımcı olurlar. Çiğ tüketilirse özellikle akşamları gaz oluşmasına ve hazımsızlığa yol açar. En iyisi buharda, kaynatarak veya fırında pişirmektir. Meyvelerle karıştırılırsa bazen sindirimi zorlayabilir” diye ifade etti.
http://www.ohadiyorumm.com/wp-content/uploads/2014/02/528d3cf4f1893cb10f000030.jpg
Yiyecekleri birbirine karıştırarak yemenin bazı sorunlar doğuracağını belirten Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsacan, besinlerin neyle ve ne zaman yendiğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Dr. Gönül Ateşsaçan, “Yiyecekler birbirine çok karıştırıldığı zaman sorunlar oluşur. Karışık yemek yenildiği zaman, gıdalar birbirini beklemek zorunda kalır. Bu durumda da hazım gerçekleşmez, bekleyen gıdalar midede çürür veya mayalanır. Örnek olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt çalışırlar. Hayvansal proteinler ile nişastalı karbonhidratlar beraber yenilmemelidir. Et, yumurta ve peynir ile ekmek, makarna, pilav birlikte yenilirse mide yavaşlar, sindirim geç oluşur, kilo artışı meydana gelir. İki ayrı tür hayvansal protein de çok sıklıkla karıştırılmamalıdır. Et, balık, tavuk ile süt, süt ürünleri, yumurta karıştırılmamalıdır” diye belirtti.
http://www.hayatnotu.com/wp-content/uploads/2014/11/30052013223201-615x330.jpg
Tatlıyı açken tüketin
Dr. Gönül Ateşsaçan “Neden Açım Neden Şişmanım” adlı kitabında da belirttiği gibi, “İşlenmemiş buğday ürünleri ile sebzeler beraber tüketilebilir. Yağlar, karbonhidratlar ve tüm sebzelerle beraber tüketilebilir. Yağlar ile hayvansal gıdalar mide ve bağırsaklardaki en büyük çürüme nedenidir. Şeker ise en fazla asit oluşturan nedendir. Tüm yiyeceklerin sindirimini bozar. Canınız çok tatlı yemek isterse açken yemeli, üzerine bir bardak sıcak çay içmelisiniz. 1-2 saat sonra da 1 bardak alkali su içmeyi unutmamalısınız. 1, 5 litre oda ısısındaki suya 1 çay kaşığı toz zencefil ve 3 damla limon ekleyin. Suyun tadı değişmeyecek. Tüm gün bu suyu tüketebilirsiniz” dedi.
http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Sa%C4%9Fl%C4%B1k/Cinsellik/cilek_yiyen_kadin.hmedium.jpg
Meyveleri tek çeşit olarak yiyin
“Meyveleri tek çeşit olarak tüketmeye çalışın. Turunçgiller ile kavunu diğer meyvelerle beraber tüketmemeye dikkat edin. Gaz oluşmasına neden olurlar. Sebzeleri tüm karbonhidratlar, proteinlerle beraber tüketebilirsiniz. Sindirime yardımcı olurlar. Çiğ tüketilirse özellikle akşamları gaz oluşmasına ve hazımsızlığa yol açar. En iyisi buharda, kaynatarak veya fırında pişirmektir. Meyvelerle karıştırılırsa bazen sindirimi zorlayabilir” diye ifade etti.
http://www.ohadiyorumm.com/wp-content/uploads/2014/02/528d3cf4f1893cb10f000030.jpg