PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anasonun Yararları



aRZuU
10.Şubat.2014, 14:09
Anasonun Yararları
Gevreklere, çöreklere koku vermek için kullanılır.

Rakının özel kokusu da, yapılırken içine karıştırılan anason yağından ileri gelir.

Anasonun hekimlikte de yeri vardır.

Anason, karın ağrılarına, hazım bozukluklarına, mide ekşimesine iyi gelir.

Emziklüerin sütünü artırır.

Bu bakımdan, çok kullanılan ev ilâçlarından biri olmuştur.

Bu arada, küçük çocukların karın ağrısı için anason verilir.

Anason tohumları gevrek ve çöreklere hoş bir koku vermek için kullanılır.

Anasonun ayrıca hekimlikte de yeri vardır.

Bu anason şöyle hazırlanır:

Birlik bir cezveye su konur, bir kahve kaşığı kadar anason bir tülbent içine bağlanarak suya bırakılır, kaynatılır.

Bu anasonlu su soğuduktan sonra günde birkaç kahve kaşığı içirilir.

Büyükler, anasonu daha çok, gevrekle yerler. Emziklilerin her sabah anasonlu gevrek yemesi eski Türk âdetlerindendir.

Anason tohumları çok ufaktır. 200 tanesi ancak 1 gram gelir.