PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutfakda Pratik Bilgiler



muStafa
14.Mart.2015, 05:14
Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.


http://icube.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2014/05/22/fft20_mf4399111.Jpeg

muStafa
14.Mart.2015, 05:21
http://icube.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2014/05/22/fft20_mf4399112.Jpeg


Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

muStafa
14.Mart.2015, 05:22
http://icube.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2014/05/22/fft20_mf4399117.Jpeg



Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.

muStafa
14.Mart.2015, 05:23
http://icube.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2014/05/22/fft20_mf4399119.Jpeg


Yumurtanın taze olup olmadığını bir kase soğuk suya koyarak anlayabilirsiniz. Yumurta dibe batıyorsa taze demektir. Yumurta suyun ne kadar üzerinde yüzüyorsa o kadar eski demektir.