Hira
10.Şubat.2014, 20:11
ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik )
Malzemeler :
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 300 gr. uzun taneli pirinç
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 250 gr. taze soğan
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 200 gr. kırmızı tatlı biber
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 125 gr. margarin
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2 yemek kaşığı soya sosu
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 diş ezilmiş sarmısak
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 adet yumurta
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif Acı kırnızı biber
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif Tuz http://www.bigglook.com/biggmenu/images/beyaz.gif
Hazırlanışı :
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.
Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın.
Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.
Malzemeler :
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 300 gr. uzun taneli pirinç
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 250 gr. taze soğan
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 200 gr. kırmızı tatlı biber
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 125 gr. margarin
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2 yemek kaşığı soya sosu
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 diş ezilmiş sarmısak
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 adet yumurta
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif Acı kırnızı biber
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif Tuz http://www.bigglook.com/biggmenu/images/beyaz.gif
Hazırlanışı :
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.
Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın.
Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.