Hira
10.Şubat.2014, 20:12
BÖRÜLCELİ PİLAV
Malzemeler:
- 1 su bardağı börülce
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- ½ demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
Zeytinyağ ve tereyağı tencerede kızdırın. Daha sonra pirinci koyun ve taze soğanı ekleyin. Tuz ekleyin. Börülceleri de tencereye koyduktan sonra sıcak su ekleyin ve pilavı demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 su bardağı börülce
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- ½ demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
Zeytinyağ ve tereyağı tencerede kızdırın. Daha sonra pirinci koyun ve taze soğanı ekleyin. Tuz ekleyin. Börülceleri de tencereye koyduktan sonra sıcak su ekleyin ve pilavı demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.