Hira
10.Şubat.2014, 22:20
Patatesli ve mayalı kek
http://img171.imageshack.us/img171/2680/patateslivemayalkekrc9.jpg
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
2 su bardağı un
25 gr yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı ılık süt
1 su bardağı su
4 küçük patates
2 yumurta
250 gr beyazpeynir
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker ve sütü ilave edip üzerini hafifçe unla örtün ve 15 dakika bekletin.
* Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Unlu karışıma patates, peynir, su, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve biraz sulu kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
* Küçük muffin kalıplarını yağlayıp biraz un serpin. Hazırladığınız hamuru kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis tabaklarına alın ve servis yapın.
Öneri :
Tuzlu çöreğin içine sucuk, salam ve sosis gibi malzemeler ekleyip değişik lezzetler yakalayabilirsiniz.
http://img171.imageshack.us/img171/2680/patateslivemayalkekrc9.jpg
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
2 su bardağı un
25 gr yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı ılık süt
1 su bardağı su
4 küçük patates
2 yumurta
250 gr beyazpeynir
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker ve sütü ilave edip üzerini hafifçe unla örtün ve 15 dakika bekletin.
* Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Unlu karışıma patates, peynir, su, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve biraz sulu kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
* Küçük muffin kalıplarını yağlayıp biraz un serpin. Hazırladığınız hamuru kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis tabaklarına alın ve servis yapın.
Öneri :
Tuzlu çöreğin içine sucuk, salam ve sosis gibi malzemeler ekleyip değişik lezzetler yakalayabilirsiniz.