PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarçının Sağlığa Yararları



aRZuU
11.Şubat.2014, 12:59
Tarçının Sağlığa Yararları
Bal ve limonla karıştırılarak kullanılması boğaz yanmasına şifa verir.

· Düzenli kullanıldığında zayıflama etkilidir. Yağ yakımını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Bunun için eşit miktarda bal ve tarçın bir bardak kadar konup demlenir. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

· El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler.

· Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.

· Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.

· Gaz söktürücüdür. Mide gazlarını giderir.

· Öksürüğü ve ishali keser.

· Şeker hastaları için ideal bir besindir. Kan şekerini düşürmektedir.

· Güçlü bir antioksidandır. Vücudu zararlı bileşenlerden temizler.

· Artrit tedavisinde başarılı sonuçlar verir. Bunun için bal ile tarçını karıştırın, ağrılı bölgeye uygulayın. Farkı göreceksiniz.

· Tarçın tüketimi kişiyi gripten korur. Bal ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

· Bal ile tarçın karıştırılıp ılık su ile birlikte alındığında idrar yolları enfeksiyonlarını engeller. Aynı zamanda kalp krizi riskini azaltmaktadır.

· Tarçın faydaları bu kadar da değil. Aynı zaman da mide kemik kanserlerinde olumlu gelişmeler vermektedir.

· Özelliklerde kısırlık tedavisinde kullanılabilir. Erkeklerde sperm sayısı ve kalitesini göze çarpar derecede etkilemektedir. Tarçın aynı zamanda bayanlar üzerinde de etkilidir. Gebe kalma güçlükleri ve rahmi güçlendirmek isteyen bayanlara şiddetle tavsiye ediyoruz. Kullanımı ise bir miktar toz tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir sakız üzerine koyup çiğnemeniz yeterli.

· Bal+ tarçın+ sıcak zeytinyağı karışımı saçın döküldüğü bölgeye uygulanır. Saç dökülmesinin durduğunu fark edeceksiniz. Uygulama devamlılık istemektedir.

· Sivilce, egzama, mantar ve diğer deri hastalıklarında bal ile tarçından yapılan krem uygulanırsa derdinize derman olursunuz.

· Yaşlılık etkilerini giderir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur.