aRZuU
11.Şubat.2014, 15:43
Safra Söktürücü Bitkiler
KARLSPAT TUZU (SUN'İ): Sabahları aç karna 1 bardak suda 1 vay kaşığı eritilip içilir.
LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bar-ı l.ık içilir.
KOYUN OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, soğu yunca süzülür, 1 günde tüketilir.
HUŞ AĞACI YAPRAĞI: 1 bar dak kaynar suya, 5-10 gr yaprak, püskül veya tomurcuk konur, so ğuyunca süzülür, günde 3-4 bar dak içilir.
MÜBAREK DİKENİ: 1 bardak suya, 100 gr bitki konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içi lir.
AFRİKA BAMYASI (NAR ÇİÇEĞİ) ÇİÇEĞİ: Afrika bamyası çiçeği çay gibi demlendirilip içilir.
KEDİ AYAĞI: 1 bardak kaynar suya, 6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden önce 1 fincan içilir. 10 gün devam edilir. 10 gün ara verilir. Tekrar 10 gün daha kullanılır.
MİSVAK TOHUMU: Misvak ağacının tohumu çay gibi haşlanarak kullanılır.
ŞİMŞİR YAPRAĞI: 1 bardak su ya, 6-12 gr yaprak veya kök kabu ğu konur, 10 dk kaynatılır, ye meklerden önce 1 bardak içilir. YER ELMASI: Yer elması haşlanarak yenilir.
ÇİT SARMAŞIĞI: Çit sarmaşığı çiçekli dallan, bilhassa kökü toz haline getirilir, günde 2 defa 1 çay kaşığı içilir.
SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya, 12 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.
1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kuru maydanoz veya kökünden konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
KEKİK YAĞI: Kekik yağından günde 2-3 damla şekerle yenilir.
NANE YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk bekletilir, günde 2 de fa 1 bardak içilir. Nane yapraklan toz haline getiri lir, günde 3 defa 1 -4 gr içilir.
Nane suyundan günde 20-80 gr içilir.
BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya, 8-10 gr biberiye konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de birkaç defa 1-4 gr içilir.
Biberiye yağından 3 damla şekerle yenilir.
KARLSPAT TUZU (SUN'İ): Sabahları aç karna 1 bardak suda 1 vay kaşığı eritilip içilir.
LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bar-ı l.ık içilir.
KOYUN OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, soğu yunca süzülür, 1 günde tüketilir.
HUŞ AĞACI YAPRAĞI: 1 bar dak kaynar suya, 5-10 gr yaprak, püskül veya tomurcuk konur, so ğuyunca süzülür, günde 3-4 bar dak içilir.
MÜBAREK DİKENİ: 1 bardak suya, 100 gr bitki konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içi lir.
AFRİKA BAMYASI (NAR ÇİÇEĞİ) ÇİÇEĞİ: Afrika bamyası çiçeği çay gibi demlendirilip içilir.
KEDİ AYAĞI: 1 bardak kaynar suya, 6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden önce 1 fincan içilir. 10 gün devam edilir. 10 gün ara verilir. Tekrar 10 gün daha kullanılır.
MİSVAK TOHUMU: Misvak ağacının tohumu çay gibi haşlanarak kullanılır.
ŞİMŞİR YAPRAĞI: 1 bardak su ya, 6-12 gr yaprak veya kök kabu ğu konur, 10 dk kaynatılır, ye meklerden önce 1 bardak içilir. YER ELMASI: Yer elması haşlanarak yenilir.
ÇİT SARMAŞIĞI: Çit sarmaşığı çiçekli dallan, bilhassa kökü toz haline getirilir, günde 2 defa 1 çay kaşığı içilir.
SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya, 12 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.
1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kuru maydanoz veya kökünden konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
KEKİK YAĞI: Kekik yağından günde 2-3 damla şekerle yenilir.
NANE YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk bekletilir, günde 2 de fa 1 bardak içilir. Nane yapraklan toz haline getiri lir, günde 3 defa 1 -4 gr içilir.
Nane suyundan günde 20-80 gr içilir.
BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya, 8-10 gr biberiye konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de birkaç defa 1-4 gr içilir.
Biberiye yağından 3 damla şekerle yenilir.