aRZuU
11.Şubat.2014, 15:55
Keten Tohumu
Keten tohumunda bulunan yağ asiti (alpha-lino) kalbi korur.
Günde 2 kez alınan keten tohumunun kan dolaşımını arttırdığı kalbi yağlanmadan korur.
Keten tohumu ayrıca anti kansorejen özelliğe sahiplignas bilşimi içerir.
Keten tohumunda buluna yağ asidi, keten tohumu ununun normal unla karıştırılmasından hazırlanan unlu mamüllerle alınabileceği gibi.
Keten tohumu yağının günde 1 çorba kaşığı alınmasıyla da yararlı olur.
İyileştirici yağlardan olan Omega 3 yağ asitlerinden çok zengin.
Kalp damarlarını koruyucu etkiye sahip.
Proteinden zengin; yüksek kalitede aminoasit içeriyor.
Lif içeriği yüksek; kabızlığa çok iyi geliyor.
M.Ö 5. yüzyılda tıbbın babası Hipokrat keten tohumunun iyileştirici gücünden bahsetmiş.
1 yemek kaşığında 56 kalori var.
100 gramında 470 kalori var.
Keten tohumunda bulunan yağ asiti (alpha-lino) kalbi korur.
Günde 2 kez alınan keten tohumunun kan dolaşımını arttırdığı kalbi yağlanmadan korur.
Keten tohumu ayrıca anti kansorejen özelliğe sahiplignas bilşimi içerir.
Keten tohumunda buluna yağ asidi, keten tohumu ununun normal unla karıştırılmasından hazırlanan unlu mamüllerle alınabileceği gibi.
Keten tohumu yağının günde 1 çorba kaşığı alınmasıyla da yararlı olur.
İyileştirici yağlardan olan Omega 3 yağ asitlerinden çok zengin.
Kalp damarlarını koruyucu etkiye sahip.
Proteinden zengin; yüksek kalitede aminoasit içeriyor.
Lif içeriği yüksek; kabızlığa çok iyi geliyor.
M.Ö 5. yüzyılda tıbbın babası Hipokrat keten tohumunun iyileştirici gücünden bahsetmiş.
1 yemek kaşığında 56 kalori var.
100 gramında 470 kalori var.