PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asma ve Asmanın Faydaları



aRZuU
11.Şubat.2014, 16:04
Asma ve Asmanın Faydaları
Asmanın faydalarını sizlerle paylaşacağımız bu yazımızın başında hemen belirtelim ki, asmanın faydaları saymakla bitmez… Asma yaprakları genç iken, ağrı dindirici olarak kullanılmaktadır… Genç asma yapraklarının yenilmesi durumunda ağrıların geçtiğinin, ya da azaldığının belirtilmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, asma yapraklarının, yaraları iyileştirici özelliği de bulunmaktadır…





Asma meyvesi, kuvvetlendirici olarak kullanılabilmektedir. Asma meyvelerinin kullanıldığı bir diğer alan da, kabızlığın tedavisidir. Asma yapraklarının faydalarının arasında belirtilmesi gereken bir diğer unsur da, asma yapraklarının kanı kesme özelliğidir… Asma ağacının budanmasından sonra akan suyun, günde bir fincan olmak kaydı ile içilmesi durumunda, böbrek taşının düşürülmesine katkı sağladığını belirtmek gerekmektedir… Aynı su, saçların güçlendirilmesi; ve kepek probleminin giderilmesi için de kullanılmaktadır… Budanan asma ağacının suyu bir şişe içerisine toplanarak, saçların, bu su ile yıkanması önerilmektedir…

Asmadan alınan genç sürgünlerin böcek sokmalarında, zehiri aldığı bilinmelidir. Asmanın meyveleri ise, gastrit probleminden korunmaya katkı sağlamaktadır. Asma yapraklarının taze dallarının ısıtılarak, eklem ağrılarına harici kullanım ile, tedavi edici bir etki gösterdiğini de belirtmemiz gerekmektedir. Asmanın faydaları arasında kan yapıcı etkisinden de söz etmek gerekir; asmanın faydalarından kan yapıcı olarak yararlanılacaksa, asma meyvelerinin az miktarda kurutulması; ve daha sonra da gün içerisinde 15 ya da 20 adet yenilmesi gerekmektedir.

Asmanın faydaları arasında, çıbanların çabuk iyileşmesine olan katkısından da söz etmek gerekmektedir. Bu anlamda asma yapraklarının taze olanlarından yararlanmak gerekmektedir. Ezilen asma yapraklarının, çıbanların üzerine harici olarak uygulanması gerekmektedir. Asma dallarının suyu ise, saçı güçlendirmek, ve canlandırmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle, asma dallarının çayının hazırlanması, ve elde edilen bu çay ile de saçların yıkanması gerekmektedir.

Asmanın faydaları arasında, bacaklardaki şişliğin giderilmesinden de söz etmek gerekmektedir. Bunun için de yine asma yapraklarından yararlanılmaktadır… Asma yapraklarından infüzyon hazırlanması; ve hazırlanan bu infüzyonun, günde üç sefer, ve yemeklerden sonra birer bardak olmak kaydı ile içilmesi önerilmektedir. Asmanın faydalarından bir başkası ise, soğuk algınlığı, ve nezle tedavisine olan katkısıdır. Asmanın faydalarından bu anlamda yararlanmak isteyenlerin, asmanın meyvelerinden pekmez elde etmeleri, ve bu pekmezi yemeleri gerekmektedir…