PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağız Çevresinde Kuruluk



muStafa
01.Mayıs.2015, 07:33
Ağız Çevresinde Kuruluk Nedenleri
Ağız Çevresinde Kuruluk Neden Olur,

Ağız Çevresinde Kuruluk, Egzama, Seboreik Dermatit, Deri İltihabı

Ağız çevresinde kuruluk nedeni; kserozis ya da doğal cilt kuruluğundan daha fazlası olabilir. Eğer kuru cilt yalnızca ağız bölgesinde görülürse buderi iltihabı ya da egzama olarak adlandırılan bir cilt problemi olabilir.Egzama:
Doktorlar bu hastalığın varlığını uzun bir zamandan bu yana biliyor olsalar da kimse egzamaya gerçekten neyin neden olduğunu bilemiyor. Bununla birlikte çalışmalar, egzamanın daha çok yüz bölgesini etkilediğini ispatlamıştır. Tabii ki bunun içinde ağız da doğal olarak bulunmaktadır. Egzaması olan bir kişi, kuru bir cilde sahip olmanın yanı sıra etki altındaki bölgelerde kızarıklık ve kabarmaları fark edecektir. Bu bölgeler özellikle ayrıca hassastır ve sıkça kaşınırlar. En kötü egzama vak’alarında çatlamalardan etkilenen ciltte, çatlama kaynaklı yarılmalar ve hatta kanamalar görülür.

Seboreik dermatit (seboreik deri iltihabı):

Ağız çevresinde kuruluk nedeni olan diğer bir hastalık, egzamanın bir türü olan seboreik dermatit (seboreik deri iltihabı)dir. Deri iltihabının bu tipi, özellikle ciltte aşırı yağ ve sebum olduğunda görülür. Aşırı yağın cilt kuruluğuna neden olduğu çelişkili olarak algılanabilir. Ancak bu ilişkiyi tıp uzmanları çoktan saptamışlardır.
Cilt üzerindeki bir maya çeşidi olan Malassezia mevcudiyetinden dolayı bir kişi seboreik dermatit yaşayabilir. Pekçok insan bunun varlığından dolayı bir sorun yaşamazken bazı kişiler bundan dolayı cilt problemi yaşayabilirler. Böyle bir tahriş havadaki ani ya da aşırı değişikliklerden meydana gelir.Taşıyıcı deri iltihabı:
Başka bir deri iltihabı tipi, tahriş edici ya da alerji yapıcılar tarafından neden olunan taşıyıcı deri iltihabıdır. Cilt tahriş edici ya da alerji yapıcılarla temasa geçtiği zaman özellikle hassaslaşır. Doğal olarak taşıyıcı deri iltihabını tedavi etmenin en iyi yolu buna neyin yol açtığını öğrenmektir. Alerji yapıcı doğru belirlenerek hasta ileride onunla temas etmekten kaçınabilir.