aRZuU
11.Şubat.2014, 16:34
Çam Fıstığının Yararları
Dolma fıstğı vücutta birçok yapıcı ve onarıcı etkiye sahiptir. Bu nitelikleri sıralayacak olursak;
Dolma fıstığı iştahınızı kapatma yeteneğine sahiptir. Bu sayede kilo kontrolüne katkı sağlar. Dolma fıstığı pinolenic asit olarak bilinen doymamış yağ için iyi bir kaynaktır. Dolma fıstığı yendiğinde CCK(Cholecystokinin) olarak bilinen bağırsak tarafından üretilen bir hormon salgılanmasını uyarır. Bu hormon beyine sinyal göndererek iştahınızın kapatılmasını sağlar. Ek olarak bu zamanda ve uzun süre midenizi boşaltır. Kendinizi rahat hissedersiniz.
Dolma fıstığı güçlü bir besleyicidir. Gerek protein bakımından gerekse de mineraller bakımından son derece besleyicidir. Yapısındaki içerik (mineral ve potasyum) sağlıklı bir kalp ve tansiyonun korunması için önemlidir.
Kalbin sağlıklı konumda kalmasını sağlar. Çam fıstığı tekli doymamış yağ oranı yüksek olması nedeni ile sağlıklı bir kalp için çok önemlidir.
Dolma fıstığı zeytinyağı ve fındık yağı kadar kalp için yararlıdır. Bu yağlar sadece kan kolesterol seviyesini(yapısındaki pinolenik asit sayesinde) düşürmek için değil yanı sıra kalp krizine neden olan arterlerin sağlığının korunmasına yardımcı olduğu bildirilmiştir.
Dolma fıstığı güçlü bir antioksidandır. Yani bu antioksidanlar sayesinde serbest radikal hasarına karşı vücudunuzun hücrelerini korumaya yardımcı olur. Çam fıstığı yağı da size salatalara katarak antioksidan güç sağlamaya yardımcı olmak için bazı doğal gıda marketlerinden satın alınabilir.
Bu sayılanların dışında dolma(çam) fıstığının başka yararları da bulunmaktadır. Bunlar;
Vücuda dinçlik ve kuvvet verir.
Cinsel gücü ve cinsel arzuyu artırırı, sperm sayısında artış sağlar. Bu da kısırlık tedavisinde son derece önemlidir.
Anne sütünü artırır.
Romatizma, siyatik, mafsal, sırt, bel ağrıları ve zafiyetine iyi gelir.
Mesane taşı, iltihabı ve kumuna etki eder.
Doğumu kolaylaştırır.
İçerdiği yüksek orandaki demir nedeni ile kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Sağlıklı diş ve kemikler için ideal bir gıdadır.
Kas krampları, yorgunluk ve gerginliğin giderilmesine yardımcı olur.
Akciğer hastalığı, verem, kan tükürme, grip, öksürük ve soğuk algınlığı, balgam sökme, nefes darlığı, astım ve bronşit, göğsü yumuşatmaya iyi gelmektedir.
SONUÇ OLARAK
Çam fıstığı çok faydaları buluna çok yönlü bir gıdadır. Sayılan faydalarından istifade edebilmek için tek kullanım yetmez. Düzenli kullanmak ve tedavi alabilmek için ısrarcı olmak gerekir. Düzenli kullanmak demek her gün her gün fazla almak demek değildir. Her şey kararında olmalıdır.
Dolma fıstğı vücutta birçok yapıcı ve onarıcı etkiye sahiptir. Bu nitelikleri sıralayacak olursak;
Dolma fıstığı iştahınızı kapatma yeteneğine sahiptir. Bu sayede kilo kontrolüne katkı sağlar. Dolma fıstığı pinolenic asit olarak bilinen doymamış yağ için iyi bir kaynaktır. Dolma fıstığı yendiğinde CCK(Cholecystokinin) olarak bilinen bağırsak tarafından üretilen bir hormon salgılanmasını uyarır. Bu hormon beyine sinyal göndererek iştahınızın kapatılmasını sağlar. Ek olarak bu zamanda ve uzun süre midenizi boşaltır. Kendinizi rahat hissedersiniz.
Dolma fıstığı güçlü bir besleyicidir. Gerek protein bakımından gerekse de mineraller bakımından son derece besleyicidir. Yapısındaki içerik (mineral ve potasyum) sağlıklı bir kalp ve tansiyonun korunması için önemlidir.
Kalbin sağlıklı konumda kalmasını sağlar. Çam fıstığı tekli doymamış yağ oranı yüksek olması nedeni ile sağlıklı bir kalp için çok önemlidir.
Dolma fıstığı zeytinyağı ve fındık yağı kadar kalp için yararlıdır. Bu yağlar sadece kan kolesterol seviyesini(yapısındaki pinolenik asit sayesinde) düşürmek için değil yanı sıra kalp krizine neden olan arterlerin sağlığının korunmasına yardımcı olduğu bildirilmiştir.
Dolma fıstığı güçlü bir antioksidandır. Yani bu antioksidanlar sayesinde serbest radikal hasarına karşı vücudunuzun hücrelerini korumaya yardımcı olur. Çam fıstığı yağı da size salatalara katarak antioksidan güç sağlamaya yardımcı olmak için bazı doğal gıda marketlerinden satın alınabilir.
Bu sayılanların dışında dolma(çam) fıstığının başka yararları da bulunmaktadır. Bunlar;
Vücuda dinçlik ve kuvvet verir.
Cinsel gücü ve cinsel arzuyu artırırı, sperm sayısında artış sağlar. Bu da kısırlık tedavisinde son derece önemlidir.
Anne sütünü artırır.
Romatizma, siyatik, mafsal, sırt, bel ağrıları ve zafiyetine iyi gelir.
Mesane taşı, iltihabı ve kumuna etki eder.
Doğumu kolaylaştırır.
İçerdiği yüksek orandaki demir nedeni ile kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Sağlıklı diş ve kemikler için ideal bir gıdadır.
Kas krampları, yorgunluk ve gerginliğin giderilmesine yardımcı olur.
Akciğer hastalığı, verem, kan tükürme, grip, öksürük ve soğuk algınlığı, balgam sökme, nefes darlığı, astım ve bronşit, göğsü yumuşatmaya iyi gelmektedir.
SONUÇ OLARAK
Çam fıstığı çok faydaları buluna çok yönlü bir gıdadır. Sayılan faydalarından istifade edebilmek için tek kullanım yetmez. Düzenli kullanmak ve tedavi alabilmek için ısrarcı olmak gerekir. Düzenli kullanmak demek her gün her gün fazla almak demek değildir. Her şey kararında olmalıdır.