MeyRa
26.Kasım.2015, 23:55
http://www.yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/uploads/2013/10/elmali-muhallebi-tarifi.jpg
Elmalı Muhallebi İçin Malzemeler:
5 adet elma,
2o adet pötibör bisküvi,
1 litre süt,
1 adet yumurtanın sarısı,
2 kaşık un,
2 kaşık nişasta,
1 su bardağı şeker(4 yemek kaşığı toz şeker),
1 paket vanilya,
Hindistan cevizi,
1 kase nar tanesi,
1 çay bardağı su.
İçi İçin:
1 su bardağı ceviz içi,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 yemek kaşığı toz şeker.
http://yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/themes/myportal/lib/timthumb.php?zc=0&src=http://www.yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/uploads/2013/10/elmali-muhallebi-tarifi.jpg&w=336&h=199
Elmalı Muhallebi YapılışıElmaları soyup, ikiye bölelim ve çekirdeklerini çıkaralım.
Elmaları tencereye dizelim ve üzerine dört kaşık toz şeker, bir çay bardağı su koyup, kısık ateşte, elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
Elmalar pişince tepsiye dizelim.
Tencereye unu, toz şekeri, yumurtanın sarısını, nişastayı, sütü, vanilyayı koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Bir kabın içine ceviz içini, tarçını, toz şekeri koyalım ve karıştıralım.
Elmaların oyuk kısmına hazırladığımız karışımdan koyalım ve üzerini iki adet petibör bisküvi ile kapatalım.
Bisküviler alta gelecek şekilde elmaları yan yana dizelim.
Pişirdiğimiz muhallebiyi elmaların üzerine dökelim ve her yerini muhallebi ile kaplayalım.
Üzerine hindistan cevizi serpelim ve buzdolabında iyice soğutalım.
Nar taneleriyle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun
Elmalı Muhallebi İçin Malzemeler:
5 adet elma,
2o adet pötibör bisküvi,
1 litre süt,
1 adet yumurtanın sarısı,
2 kaşık un,
2 kaşık nişasta,
1 su bardağı şeker(4 yemek kaşığı toz şeker),
1 paket vanilya,
Hindistan cevizi,
1 kase nar tanesi,
1 çay bardağı su.
İçi İçin:
1 su bardağı ceviz içi,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 yemek kaşığı toz şeker.
http://yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/themes/myportal/lib/timthumb.php?zc=0&src=http://www.yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/uploads/2013/10/elmali-muhallebi-tarifi.jpg&w=336&h=199
Elmalı Muhallebi YapılışıElmaları soyup, ikiye bölelim ve çekirdeklerini çıkaralım.
Elmaları tencereye dizelim ve üzerine dört kaşık toz şeker, bir çay bardağı su koyup, kısık ateşte, elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
Elmalar pişince tepsiye dizelim.
Tencereye unu, toz şekeri, yumurtanın sarısını, nişastayı, sütü, vanilyayı koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Bir kabın içine ceviz içini, tarçını, toz şekeri koyalım ve karıştıralım.
Elmaların oyuk kısmına hazırladığımız karışımdan koyalım ve üzerini iki adet petibör bisküvi ile kapatalım.
Bisküviler alta gelecek şekilde elmaları yan yana dizelim.
Pişirdiğimiz muhallebiyi elmaların üzerine dökelim ve her yerini muhallebi ile kaplayalım.
Üzerine hindistan cevizi serpelim ve buzdolabında iyice soğutalım.
Nar taneleriyle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun