Escobar
27.Kasım.2015, 02:49
TRSohbet Güvenlik Ekibi Adminlerimizden Onur iLe Röportajımız...
Kendisine TurkiyeForumlari.Net Ailesi olarak Çok teşekkür ederiz...
<Ecrin> Merhaba Onur Hoş Geldiniz...
<Onur> Merhaba, hoşbulduk Ecrin
<Ecrin> Öncelikle Röportajı kabul ettiğiniz için TurkiyeForumlari Ailesi olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
<Onur> Ben teşekkür ederim.
<Ecrin> Sorularıma Başlayayım :)
<Onur> Tabii :)
<Ecrin> Onur Kimdir? Bize Kendinizi Tanıtırmısınız?
<Onur> Onur 27 yaşında, Diyarbakır'da yaşayan fakat iş icabı sürekli şehir değiştiren kendi halinde bir insan :)
<Ecrin> :)
<Ecrin> Onur Kendinizi Fiziksel olarakta tanıtırmısınız? Eminimki merak edenler vardır :)
<Onur> :)
<Onur> Esmerim, 1.83 boyunda ve 83 kiloyum.
<Ecrin> Onur Reel Hayatında ne iş yapıyor peki?
<Onur> 7 yıl profesyonel futbol oynadım, 3,5 yıl önce sakatlandım ve bırakmak zorunda kaldım maalesef.
<Onur> Meslek olarak işim buydu.
<Ecrin> Çok üzücü olmalı sizin için geçmiş olsun.
<Onur> Evet maalesef öyle oldu.
<Onur> Teşekkürler.
<Ecrin> Peki şuan ne iş ile meşgulsünüz.
<Onur> Özel bir şirkette Güneydoğu anadolu bölgesi bölge sorumlusuyum.
<Ecrin> Hobileriniz? Fobileriniz nelerdir?
<Onur> Müzik dinlemeyi, Playstation oynamayı ve bilgisayarda zaman geçirmeyi çok severim.
<Onur> Daha önceden kitap okuma alışkanlığım vardı artık yok :)
<Onur> Bunların yanı sıra gitar çalmaktan çok haz alırım :)
<Onur> Hatta en büyük hobim denebilir.
<Ecrin> Gitarda çalıyorsunuz demek çok güzel ne kadar süredir çaliyorsunuz ve acemicemi yoksa profesyonel olarakmı
<Onur> 12 yıl oldu. Yani acemi demeyelim de bu işin okulunu veya herhangi bir dersini almadım.
<Ecrin> Kendiniz mi öğrendiniz gitar çalmayı.
<Onur> Evet kendim öğrendim, youtubeden izleye izleye :)
<Ecrin> Çok güzel :)
<Onur> Ama daha sonra yaklaşık 6 - 7 kişiye öğretmişimdir :)
<Onur> Hatta bir dönem bir kaç cafede bile çaldım :)
<Ecrin> Gerçekten tebrikler anlaşılan o ki reel hayatınızda çok aktif birisiniz.
<Onur> Yani diyebiliriz :)
<Ecrin> Özel Hayatınıza girelim birazda :)
<Ecrin> Onur kardeşimizin hayatında biri var mı ?
<Onur> Hayatımda kimse yok no manita no dırdır :P
<Ecrin> Onur için Aşk Nedir peki?
<Onur> Aşk sevginin çok ötesinde birşey bence
<Onur> Çok özel çok anlamlı çok değerli birşey.
<Onur> Ama bazı insanlar, bazı insanları aşktan nefret ettirecek dereceye getiriyor.
<Onur> O yüzden aşkı hakeden insanlarla yaşamalı :)
<Onur> Yani ben aşktan nefret etmiyorum kötü bir anımda yok ama çevremden gözlemlediklerimle bu yorumu yaptım.
<Ecrin> Hiç Aşık oldunuz mu peki ?
<Onur> Yani aşık oldum mu bilemiyorum ama lise yıllarında ya benim olursun ya karatoprağın misali dediğim biri vardı
<Onur> Ama gençlik işte
<Onur> Şimdi aklıma gelince gülüyorum :))
<Ecrin> Anladım :)
<Ecrin> IRC ile tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu?
<Onur> IRC ile tanışmam 2002 yılında internet cafede Counter Strike oynarken oldu :)
<Ecrin> Çok uzun bir süreç bu bize biraz bahsedermisiniz 13 yıl boyunca neler yaptınız?
<Onur> Aslında 2002'den bu yana geçen zaman 13 yıl
<Onur> Ama aktif olarak 13 yıl boyunca IRC'de bulunmadım.
<Onur> 3.5 - 4 yıl gibi bir süre girmedim
<Onur> Ama bulunduğum tüm zamanlarda Help - Güvenlik ve mIRC Scriptting konuları ile iç içeydim.
<Ecrin> Hangi Sunucularda bulundunuz?
<Onur> Kelebek.gen.tr > Soyle.Net > mIRCTurk.com
<Onur> Sunucularında bulundum.
<Onur> Buralarda kazandığım tüm bilgi ve tecrübelerimi TrSohbet.Com'da kullanıyorum.
<Onur> Bu yüzden TrSohbet.Com kullanıcıları çok şanslılar :P
<Ecrin> Trsohbet.Com adresimizdeki göreviniz nedir? neler yapmaktasınız?
<Onur> TrSohbet.Com sunucusunda Güvenlik Birimindeyim.
<Onur> Sunucumuzdaki tüm kullanıcıların rahat, güvenli ve seviyeli bir şekilde zaman geçirmeleri için gereken herşeyi yapmaktayım :)
<Ecrin> Peki Siz 3-4 yıl kadar bıraktığınızı söylemiştiniz. Sizi TRSohbet.Com nasıl geri döndürdü sanala?
<Onur> IRC'e geri dönmemin tek sebebi ReaL abimdir. Sunucuyu satın aldıktan sonra yanında bulunarak faydalı olmak adına geri döndüm.
<Ecrin> TRSohbet Hakkında düşünceleriniz nelerdir Onur
<Onur> TrSohbet.Com hakkında çok ama çok samimi olarak düşüncelerimi paylaşayım.
<Onur> Türkiye'de hala aktif olarak bir çok sunucu aktif halde
<Onur> Türkiye'deki en kalabalık sunucu değiliz ama en kalabalık sunuculardan biriyiz.
<Onur> Ama ortam olarak sohbet olarak Türkiye'de bir numarayız.
<Onur> Hatta şöyle yapabilirsiniz.
<Onur> Aktif olan tüm sunuculara girin
<Onur> 7/24 kesintisiz sohbet edilen tek sunucu Türkiye'de TrSohbet.Com'dur.
<Onur> Bunu özel konuşmalar olarak söylemiyorum.
<Onur> Global kanalların geneli için söylüyorum.
<Onur> Ve gerçekten sunucuda bulunduğum için yönetiminde yer aldığım için değil tüm samimiyetimle söylüyorum geçmiş yıllarda bulunduğum sunucularla bile kıyasladığımda
<Onur> TrSohbet.Com açık ara farkla önde.
<Ecrin> Evet bu görüşünüzde bende katılıyorum çok kısa süredir sizlerle birlikteyim sebebinide biliyorsunuz ortak ir forum yaptık ve TRSohbet.Com adreslerimizin ortak forumu TurkiyeForumlari.Net oldu
<Ecrin> bende sizlerin arasına katılmış oldum bundan da çok mutluyum açıkcası
<Ecrin> sebebi ise geldigim ilk günden itibaren çok sıcak bir ortamda buldum kendimi gerek yetkilileriniz gerek userleriniz olmak uzere yabancılık çekmedim açıkcası
<Ecrin> sohbet ortamında ise gözlemlediğim gerçekten bütün kanallarda durmaksızın sohetin döndüğüdür
<Ecrin> buda siz yöneticilerin ve görevlilerin sayesinde bu konuda hepinizi tebrik ederim.
<Onur> Düşünceleriniz için teşekkür ederiz.
<Ecrin> Her sunucunun başında malum olarak saldırı yapan lamerleri vardır. Sizde bir güvenlikcisiniz ve duyduklarıma görede işinizde çok iyisiniz.
<Ecrin> Not düşüyorum Userleriniz Lamerlerin korkulu rüyası diyor sizin için :) sizin bu konu ile ilgili düşünceniz nedir?
<Onur> Yani lamer diye tabir ettiğimiz kendini bilmezler kendi ailesi yokmuş gibi insanların ailesine küfür eden kişiler ile uğraşmayı çok seviyorum.
<Onur> Açıkçası bu konuda çok takıntılıyım.
<Onur> Sabaha kadar uyumadığım zamanları bilirim :)
<Onur> Bu tarz durumlarda zafer her zaman benim olmuştur :)
<Onur> Çünkü gerçekten bu konuda çok ama çok takıntılı biriyim.
<Ecrin> :) Allah yardımcınız olsun
<Ecrin> Peki Reel hayatla Sanal hayattaki Onur nasıl bir insandır?
<Onur> Disipline aşık bir insanım bunun sanal veya reel olmasının çok fazla önemi yok. Genel olarak çok esprili konuşkan bir insanım.
<Onur> Disiplin bakımından sanal ve reel hayat arasında fark yok.
<Onur> Diğer konularda ise reel hayatta biraz daha farklıyım.
<Onur> Çünkü sanalda sadece işimi yapıp çıkıyorum.
<Ecrin> Gözlemlediğim kadarı ile evet disiplinli birisiniz buda güzel bir şey bence
<Ecrin> Diğer konularda reelde biraz farklı olduğunuzu söylediniz. Nedir bu farklı olan şeyler?
<Onur> Nedir bu farklar, yani şu şekilde burada yukarıda da yazdığım gibi sadece işimi yapıp çıkıyorum. Çok fazla arkadaşlarıma zaman ayıramıyorum.
<Onur> Ama reel hayatta tam tersi arkadaşlarımla zaman geçirmeyi seviyorum gülüyoruz eğleniyoruz.
<Onur> Burada da bunu bazen yapıyorum ama çok nadir.
<Onur> Bahsettiğim fark bu :)
<Ecrin> TRSohbet'te en iyi anlaştığınız kişiler kimlerdir?
<Onur> Genelde herkesle anlaşırım lamerler hariç :)
<Ecrin> TurkiyeForumlari.Net Forumumuz için düşünceleriniz nelerdir?
<Onur> Mükemmel bir forum sitesi
<Onur> Ben orada zaman geçirirken çok eğleniyorum.
<Onur> Size ve diğer arkadaşlara da foruma verdikleri emekler için çok teşekkür ederiz.
<Onur> Sunucu olarak çok renkliydik.
<Onur> Forumla birlikte tamamen gökkuşağına döndük diyebilirim :)
<Ecrin> Forumumuz için Düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.
<Ecrin> Evet röportajımızın burda sonuna geldik. Onur Değerli vaktini bize ayırdığın için hem kendi adıma hemde TurkiyeForumları ailesi adına çok teşekkürlerimi sunuyorum. Ben çok keyif aldım eminim ki kullanıcılarımızda keyifle okuyacaktır.
<Onur> Bende çok keyif aldım. Teşekkür ederim ilginiz için :)
<Ecrin> Hoşcakalın.. :)
<Onur> Hoşçakalın :)
Kendisine TurkiyeForumlari.Net Ailesi olarak Çok teşekkür ederiz...
<Ecrin> Merhaba Onur Hoş Geldiniz...
<Onur> Merhaba, hoşbulduk Ecrin
<Ecrin> Öncelikle Röportajı kabul ettiğiniz için TurkiyeForumlari Ailesi olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
<Onur> Ben teşekkür ederim.
<Ecrin> Sorularıma Başlayayım :)
<Onur> Tabii :)
<Ecrin> Onur Kimdir? Bize Kendinizi Tanıtırmısınız?
<Onur> Onur 27 yaşında, Diyarbakır'da yaşayan fakat iş icabı sürekli şehir değiştiren kendi halinde bir insan :)
<Ecrin> :)
<Ecrin> Onur Kendinizi Fiziksel olarakta tanıtırmısınız? Eminimki merak edenler vardır :)
<Onur> Esmerim, 1.83 boyunda ve 83 kiloyum.
<Ecrin> Onur Reel Hayatında ne iş yapıyor peki?
<Onur> 7 yıl profesyonel futbol oynadım, 3,5 yıl önce sakatlandım ve bırakmak zorunda kaldım maalesef.
<Onur> Meslek olarak işim buydu.
<Ecrin> Çok üzücü olmalı sizin için geçmiş olsun.
<Onur> Evet maalesef öyle oldu.
<Onur> Teşekkürler.
<Ecrin> Peki şuan ne iş ile meşgulsünüz.
<Onur> Özel bir şirkette Güneydoğu anadolu bölgesi bölge sorumlusuyum.
<Ecrin> Hobileriniz? Fobileriniz nelerdir?
<Onur> Müzik dinlemeyi, Playstation oynamayı ve bilgisayarda zaman geçirmeyi çok severim.
<Onur> Daha önceden kitap okuma alışkanlığım vardı artık yok :)
<Onur> Bunların yanı sıra gitar çalmaktan çok haz alırım :)
<Onur> Hatta en büyük hobim denebilir.
<Ecrin> Gitarda çalıyorsunuz demek çok güzel ne kadar süredir çaliyorsunuz ve acemicemi yoksa profesyonel olarakmı
<Onur> 12 yıl oldu. Yani acemi demeyelim de bu işin okulunu veya herhangi bir dersini almadım.
<Ecrin> Kendiniz mi öğrendiniz gitar çalmayı.
<Onur> Evet kendim öğrendim, youtubeden izleye izleye :)
<Ecrin> Çok güzel :)
<Onur> Ama daha sonra yaklaşık 6 - 7 kişiye öğretmişimdir :)
<Onur> Hatta bir dönem bir kaç cafede bile çaldım :)
<Ecrin> Gerçekten tebrikler anlaşılan o ki reel hayatınızda çok aktif birisiniz.
<Onur> Yani diyebiliriz :)
<Ecrin> Özel Hayatınıza girelim birazda :)
<Ecrin> Onur kardeşimizin hayatında biri var mı ?
<Onur> Hayatımda kimse yok no manita no dırdır :P
<Ecrin> Onur için Aşk Nedir peki?
<Onur> Aşk sevginin çok ötesinde birşey bence
<Onur> Çok özel çok anlamlı çok değerli birşey.
<Onur> Ama bazı insanlar, bazı insanları aşktan nefret ettirecek dereceye getiriyor.
<Onur> O yüzden aşkı hakeden insanlarla yaşamalı :)
<Onur> Yani ben aşktan nefret etmiyorum kötü bir anımda yok ama çevremden gözlemlediklerimle bu yorumu yaptım.
<Ecrin> Hiç Aşık oldunuz mu peki ?
<Onur> Yani aşık oldum mu bilemiyorum ama lise yıllarında ya benim olursun ya karatoprağın misali dediğim biri vardı
<Onur> Ama gençlik işte
<Onur> Şimdi aklıma gelince gülüyorum :))
<Ecrin> IRC ile tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu?
<Onur> IRC ile tanışmam 2002 yılında internet cafede Counter Strike oynarken oldu :)
<Ecrin> Çok uzun bir süreç bu bize biraz bahsedermisiniz 13 yıl boyunca neler yaptınız?
<Onur> Aslında 2002'den bu yana geçen zaman 13 yıl
<Onur> Ama aktif olarak 13 yıl boyunca IRC'de bulunmadım.
<Onur> 3.5 - 4 yıl gibi bir süre girmedim
<Onur> Ama bulunduğum tüm zamanlarda Help - Güvenlik ve mIRC Scriptting konuları ile iç içeydim.
<Ecrin> Hangi Sunucularda bulundunuz?
<Onur> Kelebek.gen.tr > Soyle.Net > mIRCTurk.com
<Onur> Sunucularında bulundum.
<Onur> Buralarda kazandığım tüm bilgi ve tecrübelerimi TrSohbet.Com'da kullanıyorum.
<Onur> Bu yüzden TrSohbet.Com kullanıcıları çok şanslılar :P
<Ecrin> Trsohbet.Com adresimizdeki göreviniz nedir? neler yapmaktasınız?
<Onur> TrSohbet.Com sunucusunda Güvenlik Birimindeyim.
<Onur> Sunucumuzdaki tüm kullanıcıların rahat, güvenli ve seviyeli bir şekilde zaman geçirmeleri için gereken herşeyi yapmaktayım :)
<Ecrin> Peki Siz 3-4 yıl kadar bıraktığınızı söylemiştiniz. Sizi TRSohbet.Com nasıl geri döndürdü sanala?
<Onur> IRC'e geri dönmemin tek sebebi ReaL abimdir. Sunucuyu satın aldıktan sonra yanında bulunarak faydalı olmak adına geri döndüm.
<Ecrin> TRSohbet Hakkında düşünceleriniz nelerdir Onur
<Onur> TrSohbet.Com hakkında çok ama çok samimi olarak düşüncelerimi paylaşayım.
<Onur> Türkiye'de hala aktif olarak bir çok sunucu aktif halde
<Onur> Türkiye'deki en kalabalık sunucu değiliz ama en kalabalık sunuculardan biriyiz.
<Onur> Ama ortam olarak sohbet olarak Türkiye'de bir numarayız.
<Onur> Hatta şöyle yapabilirsiniz.
<Onur> Aktif olan tüm sunuculara girin
<Onur> 7/24 kesintisiz sohbet edilen tek sunucu Türkiye'de TrSohbet.Com'dur.
<Onur> Bunu özel konuşmalar olarak söylemiyorum.
<Onur> Global kanalların geneli için söylüyorum.
<Onur> Ve gerçekten sunucuda bulunduğum için yönetiminde yer aldığım için değil tüm samimiyetimle söylüyorum geçmiş yıllarda bulunduğum sunucularla bile kıyasladığımda
<Onur> TrSohbet.Com açık ara farkla önde.
<Ecrin> Evet bu görüşünüzde bende katılıyorum çok kısa süredir sizlerle birlikteyim sebebinide biliyorsunuz ortak ir forum yaptık ve TRSohbet.Com adreslerimizin ortak forumu TurkiyeForumlari.Net oldu
<Ecrin> bende sizlerin arasına katılmış oldum bundan da çok mutluyum açıkcası
<Ecrin> sebebi ise geldigim ilk günden itibaren çok sıcak bir ortamda buldum kendimi gerek yetkilileriniz gerek userleriniz olmak uzere yabancılık çekmedim açıkcası
<Ecrin> sohbet ortamında ise gözlemlediğim gerçekten bütün kanallarda durmaksızın sohetin döndüğüdür
<Ecrin> buda siz yöneticilerin ve görevlilerin sayesinde bu konuda hepinizi tebrik ederim.
<Onur> Düşünceleriniz için teşekkür ederiz.
<Ecrin> Her sunucunun başında malum olarak saldırı yapan lamerleri vardır. Sizde bir güvenlikcisiniz ve duyduklarıma görede işinizde çok iyisiniz.
<Ecrin> Not düşüyorum Userleriniz Lamerlerin korkulu rüyası diyor sizin için :) sizin bu konu ile ilgili düşünceniz nedir?
<Onur> Yani lamer diye tabir ettiğimiz kendini bilmezler kendi ailesi yokmuş gibi insanların ailesine küfür eden kişiler ile uğraşmayı çok seviyorum.
<Onur> Açıkçası bu konuda çok takıntılıyım.
<Onur> Sabaha kadar uyumadığım zamanları bilirim :)
<Onur> Bu tarz durumlarda zafer her zaman benim olmuştur :)
<Onur> Çünkü gerçekten bu konuda çok ama çok takıntılı biriyim.
<Ecrin> :) Allah yardımcınız olsun
<Ecrin> Peki Reel hayatla Sanal hayattaki Onur nasıl bir insandır?
<Onur> Disipline aşık bir insanım bunun sanal veya reel olmasının çok fazla önemi yok. Genel olarak çok esprili konuşkan bir insanım.
<Onur> Disiplin bakımından sanal ve reel hayat arasında fark yok.
<Onur> Diğer konularda ise reel hayatta biraz daha farklıyım.
<Onur> Çünkü sanalda sadece işimi yapıp çıkıyorum.
<Ecrin> Gözlemlediğim kadarı ile evet disiplinli birisiniz buda güzel bir şey bence
<Ecrin> Diğer konularda reelde biraz farklı olduğunuzu söylediniz. Nedir bu farklı olan şeyler?
<Onur> Nedir bu farklar, yani şu şekilde burada yukarıda da yazdığım gibi sadece işimi yapıp çıkıyorum. Çok fazla arkadaşlarıma zaman ayıramıyorum.
<Onur> Ama reel hayatta tam tersi arkadaşlarımla zaman geçirmeyi seviyorum gülüyoruz eğleniyoruz.
<Onur> Burada da bunu bazen yapıyorum ama çok nadir.
<Onur> Bahsettiğim fark bu :)
<Ecrin> TRSohbet'te en iyi anlaştığınız kişiler kimlerdir?
<Onur> Genelde herkesle anlaşırım lamerler hariç :)
<Ecrin> TurkiyeForumlari.Net Forumumuz için düşünceleriniz nelerdir?
<Onur> Mükemmel bir forum sitesi
<Onur> Ben orada zaman geçirirken çok eğleniyorum.
<Onur> Size ve diğer arkadaşlara da foruma verdikleri emekler için çok teşekkür ederiz.
<Onur> Sunucu olarak çok renkliydik.
<Onur> Forumla birlikte tamamen gökkuşağına döndük diyebilirim :)
<Ecrin> Forumumuz için Düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.
<Ecrin> Evet röportajımızın burda sonuna geldik. Onur Değerli vaktini bize ayırdığın için hem kendi adıma hemde TurkiyeForumları ailesi adına çok teşekkürlerimi sunuyorum. Ben çok keyif aldım eminim ki kullanıcılarımızda keyifle okuyacaktır.
<Onur> Bende çok keyif aldım. Teşekkür ederim ilginiz için :)
<Ecrin> Hoşcakalın.. :)
<Onur> Hoşçakalın :)