Hira
11.Şubat.2014, 19:26
VİYANA KEKİ / Avusturya Mutfağı
( 6 kişilik )
Malzemeler :
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 15 gr. yaş maya
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 su bardağı ılık süt
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 yumurta
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 su bardağı un
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2 çorba kaşığı pudra şekeri
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 kahve kaşığı tuz http://www.bigglook.com/biggmenu/images/beyaz.gif
Hazırlanışı :
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın.
Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın. 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın.
Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin.
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın. Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın.
Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin.
( 6 kişilik )
Malzemeler :
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 15 gr. yaş maya
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 su bardağı ılık süt
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 yumurta
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 4 su bardağı un
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 2 çorba kaşığı pudra şekeri
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif 1 kahve kaşığı tuz http://www.bigglook.com/biggmenu/images/beyaz.gif
Hazırlanışı :
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın.
Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın. 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın.
Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin.
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın. Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın.
Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin.