PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zencefilli kurabiye



Hira
11.Şubat.2014, 19:44
http://www.e-yemek.org/tarif_resim/kurabiye/zencefilli_kurabiye_tarifi.jpg
Malzemeler:
Yarım kg un
2 tatlı kaşığı zencefil
Yarım su bardağından bir parmak fazla esmer şeker
250 gram margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızılcık veya vişne marmelatı
TARİFİ:
Unu bir kaba eleyin. Zencefilihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif şekerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif margarinihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yumurtalarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dekyoğurun. Yoğurdusunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin (bu kalıpları kartondan siz de hazırlayabilirsiniz). Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin. Tüm bisküvilerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalplerin içine kızılcık veya vişne marmeladı dolduruphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif servis yapın.