PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kirpi Kurabiye



Hira
11.Şubat.2014, 19:44
MALZEMELER

4.5 cay bardagi un (cay bardagi biraz buyuk olacak)


135 gr. oda sicakliginda yumusamis margarin


5 tepeleme corba kasigi pudra sekeri


1 yumurta aki


2 cay kasigi sekerli vanilin


Boncuk sekerler (gozler icin)







YAPILISI

Butun malzemeyi iyice yoguralim ve yogurdugumuz hamuru 4-5 parcaya ayiriphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif buzdolabinda 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra her bir parcayi tek tek cikartiphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sekillendirelim. Cunku hamurun seklini kaybetmemesi icin soguk olmasi gerekiyor.Firini 175 derecede isitmaya baslayalim. Dolaptan cikarttigimiz bir parca hamurdanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ceviz buyuklugunda bir parca kopartalim ve ucu sivri olacak sekilde yuvarlayalim. Kurabiyelerin sekillerinin dar olmasina ozen gosterelimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif cunku piserken yayiliyorlar. Ucu sivri temiz bir dikis makasi ile kirpinin agzini yapmak icin hamurun sivri kismini yatay olarak keselim. Boncuk sekerleri kullanarak gozleri yerlestirelim ve gozlerinin arkasindan baslayarakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kirpinin dikenlerini olusturmak icinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif makasimizla yanyana keselim. Kurabiyenin butun ust kismina boylece sekil vermis olacagiz. Hazirladigimiz kurabiyelerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli olarak yerlestirelim ve onceden 175 derecede isittigimiz firindahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif uzerleri hafif renk degistirinceye kadar pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan cikartiphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif soguduktan sonra servis yapalim.