Hira
11.Şubat.2014, 20:12
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Süslemek İçin:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
fındık
( sadece toz yeşil fıstıklada süslenebilir)
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri çırptım. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim kek kıvamında iyice karıştırdım . Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirdim.
Diğer tarafta şerbetini yaptım Hamurda şerbetde ılıkken üzerine gezdirdim .( bir gece beklerse hamur şerbeti daha iyi çekiyor daha lezzetli oluyor) Soğuyunca dilimledim üzerini kremşanti ve fındıkla süsleyip servis yaptım.
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Süslemek İçin:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
fındık
( sadece toz yeşil fıstıklada süslenebilir)
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri çırptım. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim kek kıvamında iyice karıştırdım . Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirdim.
Diğer tarafta şerbetini yaptım Hamurda şerbetde ılıkken üzerine gezdirdim .( bir gece beklerse hamur şerbeti daha iyi çekiyor daha lezzetli oluyor) Soğuyunca dilimledim üzerini kremşanti ve fındıkla süsleyip servis yaptım.