PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ela göz tatlısı



Hira
11.Şubat.2014, 20:20
Malzemeler:1 su bardağı pudra şekeri
· 1 adet yumurta
· 1/2 çay bardağı süt
· 1/2 su bardağı sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı ince dövülmüş fındık
· 1 paket kabartma tozu
· 3 su bardağı un
Malzemeler:1 su bardağı pudra şekeri
· 1 adet yumurta
· 1/2 çay bardağı süt
· 1/2 su bardağı sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı ince dövülmüş fındık
· 1 paket kabartma tozu
· 3 su bardağı un
İçi için:
· 5 çorba kaşığı toz antep fıstığı
· 1,5 çorba kaşığı ince dövülmüş ceviz
· 1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
· 1 yumurta
Şerbet için:4 su bardağı su
· 3 su bardağı şeker
· 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru nemli bez örtüp 20 dk. dinlendirin ( bezi kaldırınca hamur ele yapışmaya başladı, çok az un ilave ettim.) Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocağın altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. İçi için gereken malzemeleri karıştırıp bir sıkma torbasına koyun. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve halka şeklinde iki ucunu birleştirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Daha sonra halkaların ortasına sıkma torbası ile iç malzemeden koyun. Önceden ısınmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıların üzerine dinlenmiş şerbeti dökün. Şerbeti güzel çekmesi için tepsinin üzerini kapatın. Bir süre sonra da tatlıları ters çevirip üst kısımlarının da şerbeti çekmesini sağlayın.