Hira
11.Şubat.2014, 20:28
Malzeme Listesi:
Yarım paket (125 gram) erimiş soğumuş tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarım paket hamur kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
2 su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)
Yarım su bardağı ceviz içi
Şerbet tarifi
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynatın, kaynamaya başlayınca ocağı hafif ayara alın ve içine limon suyunu ilave edin. 10 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Unu ilave etmeden diğer malzemeleri bir kaba koyun ve yoğurun.Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Ben rendenin ince tarafını kullanıyorum, hamuru rendenizin ince tarafına koyarak elinizle bastırarak açın. Yarım ceviz parçasını ikiye bölerek bütün olarak kullanıyorum , isteğe göre cevizi parçalayarak da kullanabilirsiniz. Hamurun içine 2 adet ceviz parçası koyarak uç kısımlarını kapatın. Birleşme yerleri tepsinin altına gelecek şekilde tepsinize yerleştirin.
200 derecede kalburabastılar kızarana kadar pişirin.Hamurlar fırından çıktıktan sonra 10 dakika dışarıda bekletin ve ılık şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun...
Yarım paket (125 gram) erimiş soğumuş tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarım paket hamur kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
2 su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)
Yarım su bardağı ceviz içi
Şerbet tarifi
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynatın, kaynamaya başlayınca ocağı hafif ayara alın ve içine limon suyunu ilave edin. 10 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Unu ilave etmeden diğer malzemeleri bir kaba koyun ve yoğurun.Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Ben rendenin ince tarafını kullanıyorum, hamuru rendenizin ince tarafına koyarak elinizle bastırarak açın. Yarım ceviz parçasını ikiye bölerek bütün olarak kullanıyorum , isteğe göre cevizi parçalayarak da kullanabilirsiniz. Hamurun içine 2 adet ceviz parçası koyarak uç kısımlarını kapatın. Birleşme yerleri tepsinin altına gelecek şekilde tepsinize yerleştirin.
200 derecede kalburabastılar kızarana kadar pişirin.Hamurlar fırından çıktıktan sonra 10 dakika dışarıda bekletin ve ılık şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun...