Troya
27.Aralık.2015, 20:32
http://imgtrend.mynet.com/2015/12/11/04113793/fincankek-1-1250539366-728x410.jpg
Malzeme Listesi
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
1. Bütün malzemeler çırpılır 6 tane kahve fincanı fırça ile yağlanır ya da kağıt yerleştirilir ve hamur bunlara paylaştırılır.
2. Fincanlar sığacağı büyüklükte bir tencereye dizilir. Tencerenin içine fincanların yarısından az seviyede ılık su koyulur.
3. Tencerenin kapağına mutfak bezi (ya da kağıt havlu ) konup kapatılır. (buhar keklerin üzerine damlamasın diye)
4. Kapatılan tencere ateşe konulur ve suyun kaynaması beklenir. Suyu kaynayınca ateş en kısık ateşe ayarlanır. Kapağı hiç açmadan 20 dakika pişirilir.
5. Ateşi kapattıktan sonra kapak yine hiç açılmadan 15 dakika bekletilir.
6. Fincanlar ters çevrilerek kekler çıkarılır ve servis edilir.
Malzeme Listesi
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
1. Bütün malzemeler çırpılır 6 tane kahve fincanı fırça ile yağlanır ya da kağıt yerleştirilir ve hamur bunlara paylaştırılır.
2. Fincanlar sığacağı büyüklükte bir tencereye dizilir. Tencerenin içine fincanların yarısından az seviyede ılık su koyulur.
3. Tencerenin kapağına mutfak bezi (ya da kağıt havlu ) konup kapatılır. (buhar keklerin üzerine damlamasın diye)
4. Kapatılan tencere ateşe konulur ve suyun kaynaması beklenir. Suyu kaynayınca ateş en kısık ateşe ayarlanır. Kapağı hiç açmadan 20 dakika pişirilir.
5. Ateşi kapattıktan sonra kapak yine hiç açılmadan 15 dakika bekletilir.
6. Fincanlar ters çevrilerek kekler çıkarılır ve servis edilir.