PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağız kokusu kabusunuz olmasın!



aRZuU
12.Şubat.2014, 01:12
Dişlerinizi iyi temizleyiniz. Dişlerin arasında kalan yemek artıkları kötü kokulu plakların oluşmasına neden olur. Florür içeren bir diş macunuyla günde en az iki kez 2 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın ve günde bir kez diş ipi kullanın.

Koku üreten bakterileri temizlemek için dişlerinizin yanısıra dilinizi de, özellikle de arka bölümünü, fırçalayın.

Daha fazla su için. Sabahları oluşan kötü ağız kokusunun sebeplerinden biri su kaybıdır. Eğer fazla su içmezseniz nefesiniz kötü kokabilir.

Diş çürümelerine karşı florür içeren diş macunu ya da anti-bakteriyel içeren gargara ile ağzınızı çalkalayın.

Sigara, kahve, alkol, soğan ve sarımsak gibi kokulu yiyecek ve alışkanlıklardan uzak durun.

Dişlerinizi fırçalayamazsanız, şekersiz sakız çiğneyin. Böylece asidin etkisini yok eden tükürük salgınız çoğalır ve plakların yok edilmesine yardımcı olarak nefesinizi temizler. Tatlandırıcı Xylitol içeren cikletler bakteri gelişimini engellemeye yardımcı olur.

Eğer protez diş kullanıyorsanız, geceleri protezlerinizi çıkarın ve iyice temizleyin. Mümkünse, uyurken protezlerinizi su dolu bir kaba koyarak ıslak kalmasını sağlayın. Küf , mantar ve bakterilerden temizlenmesi için protezinizi periyodik olarak protez temizleyici bir sıvının içinde bırakın. Ağzınızdaki, protezin temas ettiği, her bölgeyi de fırçalamayı unutmayın.

Check-up ve temizlik için düzenli olarak diş hekiminize başvurunuz.. Böylece diş eti hastalıklarınızı ve diğer dental problemlerinizi kontrol edebilirler.

Ağız kokunuzu geçici olarak engellemek için gargara yapabilir veya diğer nefes temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ancak nefesinizi temizlemek için başka bir şeyi devamlı olarak kullanmanız gerekirse, nedenleri ortaya çıkarması için öncelikle diş hekiminize başvurun.

Eğer iyi diş bakımı nefes kokunuza çözüm getirmiyorsa, kötü kokunun diğer muhtemel sebeplerini değerlendirmesi için doktorunuzla irtibata geçin.