PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Sebzeyi Nasıl Saklamalısınız?



BOZKURT21
14.Ocak.2016, 20:34
http://www.hayatkolay.com/wp-content/uploads/2015/12/sebzeleri-saklama.jpg

Aldığınız sebzeler bir süre buzdolabında bozulmaya başlar. Özellikle toplu alışveriş yaptıysanız ve doğru saklama şeklini bilmiyorsanız o zaman sebzelerin bazılarını ne yazık kı çöpe atmak zorunda kalırsınız. B yazıda size sebzelerin nasıl saklanması gerektiği konusunda bilgiler vereceğiz.
Enginar: 1 hafta
Kabuklu Enginarı bir plastik torba icinde yıkamadan saklayın. Eğer sapları halin duruyorsa o zaman saplarından su dolu bir kabın içine koyun ve buzdolabında salkalın.
Kuşkonmaz: 3-4 gün
Kuşkonmazın çürümesini önlemek için nemli tutmanız gerekir. Bunun için bir plastik torbanın içine bir bardak yerleştirin. Kuşkonmazlarıh köklerini nemli bir kağıt havlu ile sarın. Bardağın içine yerleştirin ve buzdolabında saklayın.
Pancar: 2 ila 3 gün
Pancarın üzerinde yeşillik varsa saklamadan önce onları kesin. Yıkamadan buzdolabında saklayın.
Brokoli: 3-5 gün
Brokoliyi açık veya delikli bir plastik poşet içinde yıkamadan saklayın. Nem brokolinin hızlı bozulmasına neden olur.
Brüksel lahanası: 3 ila 5 gün
Kağıt bir torba içinde yıkanmadan saklayın.
Lahana: 1 hafta
Delikli bir plastik torba icinde saklayın. Mümkünse torbanın ağzı kapanır olması çok daha iyi sonuç verecektir. Lahanayı saklamadan önce yıkamayın.
Havuç: 2 hafta
Havucu kağıt bir havluya sararak veya delikli bir plastik poşet içinde tutun. Havuçun ucunda yeşillikleri varsa saklamadan önce bunları kesin. Çünkü yeşillikler bozulmayı hızlandırabilir.
Karnabahar: 3-5 gün
Açık veya delikli bir plastik poşet içinde yıkanmadan saklayın. Nem bozulmayı hızlandırır.
Kereviz: 1 hafta
Bir plastik torba icinde saklayın.
Mısır: 1-2 gün
Mısır hemen yenilmesi çok daha iyi olur. Durdukça nişastaşı fazlalaşır. Duracaksa koçanından ayırmayın.
Patlıcan: 1-3 gün
Son derece hızlı bozulan bir sebzedir. Patlıcanın buzdolabı dışında ama serin yerde saklamak daha iyidir. Kesilmiş patlıcanları ise buzdolabının en soğuk yerinde plastik bir torba içinde saklayın.
Yeşiller (Ispanak, Pazı, Karalahana): 3 ila 4 gün
Nemli kağıt havlu ile sarın ve ardından delikli bir torbanın içine koyun. Kesinlikle yıkamayın.
Marul-Roka: 1 hafta
Delikli veya gevşek kapalı plastik torba icinde yıkanmamış olarak saklayın.
Bezelye: 2 ila 3 Gün
Bezelye oldukca hızlı bozulabilir. Uzun süre beklemesi halinde lezzeti de kaybolmaktadır. Buzdolabında bir plastik torba icinde saklayın.
Biber 3-5 gün
Bir delikli torbada yıkanmamış olarak muhafaza edin.
Turp 1 hafta
Plastik torba içinde saklayın. Saklamadan önce turpun üzerinde bulunan yeşillikleri kesin
Kabak: 4-5 gün
Plastik torba icinde saklayın.