PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutfaktaki Vaktinizi Kısaltmanın Yolları



BOZKURT21
14.Ocak.2016, 20:35
http://www.hayatkolay.com/wp-content/uploads/2015/12/mutfaktaki-isleri-kisaltma.jpg

Her gece ailenize yemek hazırlama hiç de kolay bir iş değildir. Özellikle de çalışan bir kadınsanız o zaman zamana karşı yarışıyor olursunuz. Zamanınızı daha iyi planlamak, mutfakta daha az vakit geçirerek ailenize güzel yemekler sunmak mümkün. Aşağıda size bunun ipuçlarını vereceğiz. Böylece kalan zamanı kendiniz için kullanabilirsiniz.
Kilerinizi dolu tutun
Her zaman kilerinizi dolu tutun. Domates rendesi, kahverengi pirinç, tavuk suyu gibi çok kullanılan malzemeler kilerinizde bulunsun.
Derin dondurucuyu kullanın
Sebzelerinizi zamanında ve ucuza alarak derin dondurucuda saklayın. Aynı zamanda tereyağı, ekmek ve etinizi de hep derin dondurucuda bulundurun. Böylece yemek planlamanız daha kolay olacaktır.
Alışveriş listesi yapın
Alışverişe gitmeden önce evinizdeki eksiklerin ve alacaklarınızın listesini mutlaka yapın. Böylece ihtiyacınız olmayan gıdaları almayacak, ihtiyaçları tamamlalayacaksınız.
Malzemelerin eksiksiz olsun
Bir tarifi yapmaya başlayacaksanız, önceden tüm malzemeleri hazırlayın. Böylece eksik malzeme sürprizi yaşamayacaksanız hem de istediğiniz lezzeti yakalama imkanınız olacak. Bu hazırlık size stressiz bir çalışma sağlayacaktır.
Profesyonel araçlar kullanın
Yemeğinizi hazırlaken malzemelerin tam olmasının yanısıra önemli bir başka ayrıntı da profesyonel aletlerdir. Örneğin yapacağınız doğramada doğru bıçak kullanırsanız, işiniz daha çabuk tamamlanacaktır.
Yemek hazırlığını sabah yapın
Akşam işten geç geliyor ve yemek hazırlamak zor oluyorsa o zaman yemeklerin malzemelerini sabahtan hazırlayın. Böylece size zaman kazandıracaktır. Hazırladığınız yiyecekleri taze tutmak için mutlaka buzdolabında saklayın. Yıkadığınız salata ve sebzeleri plastik torbalara koyabilir, hava geçirmez kaplarda pişirilen etler, peynir, soğan, sarımsak gibi güçlü kokulu gıdaları saklayın.
Yeşillikleri saklayın
Örneğin salata yemeyi seviyorsanız marulları yıkayıp, iyice kuruttuktan sonra 5 gün boyunca kağıt havlu içinde taze bir şekilde tutabilirsiniz.
Mutfağınızı her zaman temiz tutun
Böylece yemek hazırlamak istediğiniz zaman önce mutfağı temizlemek için zaman harcamazsınız.
Toplu işlemler yapın
Et veya tavuk için kullanacağınız sosları biraz daha fazla yapın. Böylece bir sonraki yemek için hazır sosunuz olacaktır.
Tek çeşit yemek içinde bir kaç ürün kullanın
Örneğin bir makarna pişirecekseniz, bunu sebzeli olarak hazırlayabilirsiniz. Böylece hem makarna hem de sebze yemiş olursunuz. İyi ayrı yemek için ekstra efor sarfetmemiş olursunuz