PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Votkanın Kullanabileceği Garip Ama Etkili 12 Yöntem



BOZKURT21
14.Ocak.2016, 20:51
http://www.hayatkolay.com/wp-content/uploads/2015/11/votka-ile-yapilabilecekler.jpg

Vokta deyince aklımıza hemen içki olarak geliyor. Oysa ki, votkayı evinizde çok farklı amaçlar için de kullanabilirsiniz. Bunun için evinizde votka bulundurmanızda fayda var. Tabi, pahallı bir vokta yerine ucuz bir marka seçebilirsiniz. Çünkü bu vokta içmek için değil, farklı amaçlar için kullanılacak.
Yara bandını çıkarın: Bir pamuklu çubuk ile yara bandının üzerine vokta sürmeniz halinde çok kolay bir şekilde kalktığını göreceksiniz.
Elbiselerinizi temizleyin: İlk olarak votkanın elbisenin kumaşına zarar verip vermediğini görmek için kumaşın küçük bir bömlümünde test edin. Eğer bir değişik görmezseniz, voktayı elbisenizin üzerine püskürtün. Bu çamaşırlarınızın yenilenmesini ve üzerindeki kalıcı kokuların yok olmasına neden olacaktır. Eğer elbiseniz üzerinde leke varsa o zaman votka ile lekeli kısmın üzerine vokta dökün ve ardından yıkayın.
Küflerden kurtulmak: Banyolar ıslak mekanlar olduğu için zamanla küfler oluşmaya başlar. Küflü bölgelere vokta dökün ve ardından iyice silin. Küfleri oluşturan bakteriler ve mantarlar ölecektir.
DIY deodorant yapın: Kendi doğal deodorantınızı yapmak isterseniz, vokta içine su ve istediğiniz uçucu yağlardan ekleyin.
Çiceklerin solmasını önleyin: Size gelen bir buket çiceği daha uzun süre korumak mı istiyorsunuz? O zaman çiceklerinizi koyduğunuz vazonun içine birkaç damla votka ekleyin. Çiçeklerinizin ömrünün uzadığını göreceksiniz.
Sinekleri kovun: Bir böcek kovucu bir madde olarak votka kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ve citronella veya okaliptüs uçucu yağından bir kaç damla ile voktayı karıştırın. Böcek ve sineklerin gelmesini istemediğiniz alanlara sıkın.
Camları parlatın: Bir parça bez alın ve votka ile ıslatın. Bu bezle gözlüklerini silebilirsiniz. Ayrıca vokta ve suyu karıştırın. pencere ve ayna gibi cam yüzeyleri mükemmel bir şekilde parlatabilirsiniz.
Sökücü: Tutkal kalıntılarını, voktaya batırılmış bir bez ile kolaylıkla silebilirsiniz. Örneğin kavanozlarında yapışan etiketleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Jiletlerinizi Koruyun: Tıraştan sonra kullandığınız traş bıcaklarını hem dezenfekte etmek hem de paslanmalarını önlemek için vokta içinde tutabilirsiniz.
Böcek sokmalarında: Zehirli sarmaşık, denizanası gibi sokmalarda yaranın üzerine vokta dökün.
Kepek tedavisi: Bir fincanı filtre kahve ile ezilmiş iki çay kaşığı biberiye ve bir fincan voktayı karıştırın. Saçınızı yıkadıktan sonra durularken bu karışımı kullanın. Kepek önleme konusunda işe yarar.
Hava spreyi: Vokta ile hava spreyi yapabilirsiniz. Odadaki herhangi bir kokudan kurtulmak için votka püskürtmeniz yeterli olacaktır.