PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya Mutfağı



aRZuU
15.Ocak.2016, 22:06
ANTALYA'NIN YEMEKLERİ, GELENEKSEL, YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ (ANTALYA’NIN ÖZELLİKLERİ, ANTALYA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

Kulaklı Çorba

Malzemeler:
1 su bardağı nohut
6 su bardağı su
250 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber
Terbiyesi için:
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı:
hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra erişteden biraz büyük boyutta şeritler kesilir ve bir tepsiye konup nemini atması sağlanır. Geceden ıslatılan nohut ile kuşbaşı et birlikte haşlanır. Yeterince piştikten sonra kestiğiniz hamurlar, tuz ve karabiber ilave edilir. Diğer tarafta un kavrulur. Sarımsak eklenir. Ayrı bir kapta yumurta, limon suyu, yoğurt çırpılır. Bu karışıma unlu karışım da ilave edilir ve haşladığınız etli nohutların üzerine yavaş yavaş dökülür, iyice karıştırılır. Tavada çok az bir yağda nane kızdırılıp çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:07
Antalya Piyazı

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı tahin
3-4 yemek kaşığı sirke
2 adet soğan
2 adet yeşilbiber
1 adet limonun suyu
Tuz, pul biber

Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Soğan, yeşilbiber ince ince kıyılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:07
Çökelekli Biber Dolması

Malzemeler:
10 adet dolmalık biber
15 yemek kaşığı tepeleme çökelek
1/2 demet maydanoz
4 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pembeleşene kadar kavrulur. Domatesler küçük küçük doğranır ve soğana katılır. Domatesler pişene dek kavurma işlemine devam edilir. Domatesler pişince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Bu karışıma kıyılmış maydanoz, çökelek, kimyon, tuz ve karabiber ilave edilir. Dolmalık biberlerin içleri temizlenir ve hazırlanan karışım ile doldurulur. Bir fırın tepsisine dizilir çok az su ilave edilerek fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:07
Hibeş

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Kimyon, kırmızıbiber

Hazırlanışı:
Bir kapta tahin ile limon suyu karıştırılır. Su ilave edilerek iyice karıştırmaya devam edilir. Kimyon ve kırmızı toz biber eklenir, servis tabağına alınır. Üzeri kimyon ve kırmızı toz biber ile süslenerek servis edilir.

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:11
http://www.iklimfide.com/antalya/yemek-kabakcicegidolmasi.jpg




http://www.delinetciler.org/attachments/15073d1316092256-kabak-cintmesi-antalya-.jpg




http://neyimeshur.org/wp-content/uploads/hibes.jpg



http://www.gurmerehberi.com/wp-content/uploads/2008/01/antalya-mutfagi.jpg

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:12
http://www.delinetciler.org/attachments/15076d1316092253-borulce.jpg



http://www.turkishcookbook.com/images/YogurtluTazeBorulceSalatasi.JPG



http://www.alanyaoteller.com.tr/images/stories/alanya-yemekleri.jpg



http://img2.blogcu.com/images/s/a/r/sarigedik/28032009232_1238325169.jpg

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:13
http://www.gurmerehberi.com/wp-content/uploads/2014/09/Antalya-Sis-Kofte.jpg



http://www.antalyalezzetleri.com/wp-content/uploads/2013/04/dgneti.jpg

aRZuU
15.Ocak.2016, 22:14
Koca tarhana, Manavgat yöresinde hala yapılan geleneksel bir lezzet. Az malzemeli basit ama lezzetli.
Malzemeler;
1000 gram Buğday yarması2 litre ayran (10 su bardağı)Yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı;
Uygun bir tencereye ayranı dökün. İçerisine Buğday yarmasını ilave edip tahta bir kaşık ile devamlı karıştırarak (tahta kaşığa yapışmayacak kıvama kadar) pişirin. Tuzunu ilave ettikten sonra ocaktan alın.
Soğuyunca parça parça bölüp temiz bir örtünün üzerine serin.Kuruyunca bez bir torbaya koyarak saklayın.http://www.antalyalezzetleri.com/wp-content/uploads/2014/07/Koca-Tarhana.jpg