PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Isparta Mutfağı



aRZuU
17.Ocak.2016, 22:34
ISPARTA’YA GİDİNCE NELER YENİR, YÖRESEL YEMEKLERİ (ISPARTA’NIN ÖZELLİKLERİ, ISPARTA İLE İLGİLİ BİLGİLER, TANITIMLAR)

Isparta'nın ünlü, geleneksel tandır kebabının tadına merkezde çeşitli restoranlarda da bakılabilir. Eğirdir her türlü su ürününü lezzetli bir şekilde hizmete sunan bir ilçemizdir. Burada yapılan Sazan Dolmasının tadına doyum olmaz


Isparta Yöresel Yemekleri

Isparta Yöresel Çorbaları



Bulgur çorbası
Etli çorbası
Tarhana çorbası
İşkembe çorbası
Keklik çorbası
Mercimek çorbası
Miyane çorbası
Oğmaç çorbası
Paça çorbası
Patates çorbası
Sakala sarkan çorbası
Sebze çorbaları çorbası
Tavuk çorbası
Top tarhana çorbası
Topalak çorbası
Tutmaş çorbası
Yayla çorbası

Isparta Yöresel Yemekleri ve Tatlıları



Banak
Çömlek Kebabı
Kabine
Keşkek
Tandır Kebabı
Tirit
Yoğurtlu Et
Patates
Kabak
Şalgam
Patlıcan
Fasulye
Ispanak
Lahana
Karnı bahar
Balık yemekleri
Pirinç ve bulgur pilavı
Dolma
Sarma
Tatar
Dirgit
Sütlaç
Güllaç
Muhallebi
Zerde
Höşmerim
Pelte

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:35
Tandır Kebabı

Tandır Kebabı: Kebaplık etler şişlere dizilerek toprak veya beton fırınların içine, kenarlara döşenir. Fırının ortasında yanan ateşin etkisiyle etler kızarır.

http://www.delinetciler.org/attachments/15141d1316092260-isparta_kebap03.jpg

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:36
Çömlek Kebabı

Çömlek Kebabı: Kuşbaşı eti çömleğin içine döşenir. Üzerine küçük soğan, dilimlenmiş patates veya patlıcan dilimler halinde konur. Üzerine kimyon, karabiber, kekik, domates ve yağ konularak çömleğin ağzı kağıtla bağlanır. Fırındaki ateşin ortasına konur ve zaman zaman silkelenerek pişirilir.

http://www.delinetciler.org/attachments/15142d1316092260-comlek-kebabi-tarifi.jpg

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:36
Balık Dolması

Balık Doldurması: Pirinç, soğan, maydanoz, nane, tarçın, fıstık, üzüm ve zeytinyağı maddeleri ile "iç" denilen bir malzeme hazırlanarak temizlenmiş büyük balıkların karnına doldurulur ve karın dikilir. Tepsinin içine döşenen balıkların üzerine salçalı yağ veya su gezdirilerek fırına verilir.

http://www.delinetciler.org/attachments/15145d1316092260-balikdoldurma.jpg

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:37
Bazlama

Bazdırma\Bazırma: Fırın ekmeği gibi hamur yoğrulur ve bezelere bölünür. Bezeler elle yirmi cm. çapında açılır. Saç üzerinde pişirgeçle pişirilir.

http://www.delinetciler.org/attachments/15146d1316092260-bazlama.jpg

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:38
http://1.bp.blogspot.com/-qDeka7qzoS4/U9Qd5_aQQbI/AAAAAAAACq0/eJDg-ODMN08/s1600/somonsandvi%C3%A7.jpg




http://www.haber32.com.tr/assets/uploads/other/images/%C4%B1sparta_d%C3%BC%C4%9F%C3%BCn_yeme%C4%9Fi.JPG

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:39
http://img.webme.com/pic/y/yesilsutculer/17y10.jpg


http://img.webme.com/pic/y/yesilsutculer/17y11.jpg


http://img.webme.com/pic/y/yesilsutculer/17y12.jpg



http://www.hakkinda-bilgi-nedir.com/tarifi/wp-content/uploads/2014/05/Kabune.jpg

aRZuU
17.Ocak.2016, 22:39
https://3.bp.blogspot.com/-5ahbWClcmrY/VGHPPAf1pjI/AAAAAAAA528/SSN4YhdlITg/s640/Isparta%2BF%C4%B1r%C4%B1n%2BKebab%C4%B1.jpg




http://kocfest2015.sdu.edu.tr/assets/uploads/other/2015-03-27-15-51-26.jpg



http://www.kobiden.com/d/news/21433.jpg