PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Memoserv Eğitimi | 23.01.2016

Cedric
23.Ocak.2016, 23:13
[-] 22:02 <haktan> /nickserv ajoin add #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) egitim komutları ile bu kanala otomatik giriş yapabilirsiniz.
[-] 22:02 <haktan> -
[-] 22:02 <haktan> Eğitim Konusu: MEMOSERV GENEL - MEMOSERV SET SEÇEKLERİ | Eğitmen: haktan | Tarih: 23.01.2016 |Saat : 22:00
[-] 22:02 <haktan> -
[-] 22:03 <haktan> -
[-] 22:03 <haktan> Memoserv hakkında ön bilgi almak için /memoserv help komutunu uygulayabilirsiniz.
[-] 22:03 <haktan> Memoserv Genel Komutları hakkında bilgi almak için ise /memoserv help commands komutunu uygulayabilirsiniz.
[-] 22:03 <haktan> Send: Belirtilen nicke veya kanala not bırakmak için kullanılan memoserv seçeneğidir. Memo gönderen ve memoyu alan kişilerin nickleri kayıtlı olmalıdır.
[-] 22:03 <haktan> Nick mesaj göndermek için : /memoserv send nick mesaj
[-] 22:03 <haktan> Kanala mesaj göndermek için: /memoserv send #kanal mesaj
[-] 22:03 <haktan> X nickine memo göndermek istiyorum. = /memoserv send X merhaba, nasılsın?
[-] 22:04 <haktan> #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) kanalı yetkililerine memo gondermek istiyorum. = /memoserv send #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) iyi çalışmalar.
[-] 22:04 <haktan> -
[-] 22:04 <haktan> List: Size veya yetkili olduğunuz bir kanala ulaşan notlarınızı listelemek için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:04 <haktan> Nicke gelen notları listelemek için : /memoserv list & /memoserv list #kanal
[-] 22:04 <haktan> Not: Parametre olarak NEW ifadesini kullanırsanız, belirttiğiniz kanala ya da kendi nickinize gelen henüz okumadığımız memolarınızı listeleyebilirsiniz.
[-] 22:04 <haktan> Parametre olarak - ayıracı sayesinde belli aralıktaki memoları , ayracı sayesinde belirttiğiniz numaralı memoları listelemiş olursunuz.
[-] 22:05 <haktan> Sadece yeni gelen memolarımı listelemek istiyorum. /memoserv list new
[-] 22:05 <haktan> -
[-] 22:05 <haktan> 4'ten 9'a kadar olan memolarımı listelemek istiyorum. /memoserv list 4-9
[-] 22:05 <haktan> Read: Size veya yetkili olduğunuz bir kanala ulaşan notunuzu okumak için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:05 <haktan> Kullanımı: /memoserv read numara & /memoserv read #kanal numara
[-] 22:06 <haktan> Not:: Parametre olarak NEW ifadesini kullanırsanız, belirttiğiniz kanala ya da kendi nickinize gelen ve henüz okumadığımız memolarınızı okuyabilirsiniz. Parametre olarak LAST ifadesini kullanırsanız, belirttiğiniz kanala ya da kendi nickinize gelen son memoyu okuyabilirsiniz.
[-] 22:06 <haktan> Nickime gelen son memoyu okumak istiyorum. = /memoserv read last
[-] 22:06 <haktan> -
[-] 22:06 <haktan> #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) kanalına gelen 2 ve 8 numaralı memoları okumak istiyorum. = /memoserv read #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) 2,8
[-] 22:06 <haktan> -
[-] 22:06 <haktan> Forward: Size gelen notların nickinizin kayıtlı olduğu e-mail adresinize iletilmesi için kullanılan memoserv seçeneğidir. [Kanala gelen memolar email adresine iletilmez.]
[-] 22:06 <haktan> Kullanımı: /memoserv forward numara
[-] 22:07 <haktan> -
[-] 22:07 <haktan> Not: Parametre olarak ALL ifadesini kullanırsanız, nickinize gelen tüm notları e-mail adresinize iletebilirsiniz.
[-] 22:07 <haktan> 3'ten 11'e kadar olan notları nickimin kayıtlı olduğu email adresine iletmek istiyorum. = /memoserv forward 3-11
[-] 22:07 <haktan> Nickime gelen tüm notları, nickimin kayıtlı olduğu email adresine iletmek istiyorum. = /memoserv forward all
[-] 22:07 <haktan> Save: Size gelen notların, zaman asımına uğrayarak silinmesini engellemek için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:08 <haktan> Kullanımı: /memoserv save numara
[-] 22:08 <haktan> -
[-] 22:08 <haktan> 5, 7 ve 11 numaralı memolarımın zaman aşımından silinmesini engellemek istiyorum. = /memoserv save 5,7,11
[-] 22:08 <haktan> Del: Size gelen notları silmek için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:08 <haktan> Kullanımı: /memoserv del numara
[-] 22:08 <haktan> Not: Parametre olarak ALL ifadesini kullanırsanız, nickinize gelen tüm notları silebilirsiniz.
[-] 22:09 <haktan> Örnek: Nickime gelen tüm notları tek bir komut ile silmek istiyorum. = /memoserv del all
[-] 22:09 <haktan> -
[-] 22:09 <haktan> Set: Notlarınızla ilgili çeşitli memo seçeneklerini düzenlemek için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:09 <haktan> Info: Alabileceğiniz en fazla not sayısını ve kaç tane notunuz olduğu gibi bilgileri görüntülemeniz için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:09 <haktan> Kullanımı: /memoserv info
[-] 22:09 <haktan> Ignore: Size not göndermesini istemediğiniz kullanıcıları engellemek için kullanılan memoserv seçeneğidir.
[-] 22:10 <haktan> Engelleyeceğiniz ifade bir kullanıcı maskesi nick!ident@host belirtmelidir.
[-] 22:10 <haktan> Gerekli joker karakterler kullanılarak * ve ? belirtilen kullanıcı maskesine sahip kullanıcıların size memo göndermesini engelleyebilirsiniz.
[-] 22:10 <haktan> -
[-] 22:10 <haktan> Ignore seçeneği ile uygulanan parametreler aşağıda verilmiştir;
[-] 22:10 <haktan> -
[-] 22:10 <haktan> Add: Ignore listesine eklemek için kullanılır: /memoserv ignore add nick!*@*
[-] 22:10 <haktan> Del: Ignore listesinden silmek için kullanılır: /memoserv ignore del nick!*@*
[-] 22:11 <haktan> List Ignore listesini listelemek için kullanılır: /memoserv ignore list
[-] 22:11 <haktan> -
[-] 22:11 <haktan> Syndrome nickli kullanıcının bana not göndermesini engellemek istiyorum. = /memoserv ignore add Syndrome!*@*
[-] 22:11 <haktan> Ignore seçeneği ile not göndermesini engellediğim kullanıcıları istiyorum. = /memoserv ignore list
[-] 22:11 <haktan> -MEMOSERV SET SEÇENEKLERİ-
[-] 22:11 <haktan> Memoserv Set, çeşitli not seçeneklerimizi düzenlemede kullanılır. Ayrıntılı bilgi almak için /memoserv help set komutunu uygulayabilirsiniz.
[-] 22:11 <haktan> Kullanımı: /memoserv set seçenek parametre
[-] 22:12 <haktan> -
[-] 22:12 <haktan> Kullanım şeklinde belirtilen bu seçenekler; notify, limit ve forward seçenekleridir.
[-] 22:12 <haktan> Bu seçeneklerin ne anlama geldiklerini ve alt parametrelerini inceleyelim.
[-] 22:12 <haktan> Notify: Yeni notların bize ulaşması durumunda ne zaman uyarılacağımızı ayarlayabileceğimiz bir seçenektir. Parametreleri:
[-] 22:12 <haktan> Kullanımı: /memoserv set notify parametre
[-] 22:12 <haktan> /memoserv set notify on [Sunucuya giriş yapar yapmaz, away modundan döner dönmez ve notlar size gönderildikleri anda uyarılırsınız.]
[-] 22:12 <haktan> /memoserv set notify logon [Sunucuya giriş yapar yapmaz, away modundan döner dönmez uyarılırsınız.]
[-] 22:13 <haktan> /memoserv set notify new [Notlar size gönderildikleri anda uyarılırsınız.]
[-] 22:13 <haktan> /memoserv set notify off
[-] 22:13 <haktan> -
[-] 22:13 <haktan> Limit: Sizin veya belirtilen kanalın alabileceği en fazla memo sayısını ayarlayabileceğiniz bir seçenektir.
[-] 22:13 <haktan> Bu limit en fazla 15 olabilir. Eğer bu limiti 0 olarak ayarlarsanız, size herhangi bir memo gönderilemeyecektir.
[-] 22:13 <haktan> Kullanımı: [B]/memoserv set limit sayı
[-] 22:13 <haktan> -
[-] 22:14 <haktan> /memoserv set limit 10 [Memo limitimi 10 olarak ayarlarım.]
[-] 22:14 <haktan> -
[-] 22:14 <haktan> Forward: Size gönderilen memoların; servisler tarafından saklanıp saklanmayacağını veya nickinizin kayıtlı email adresine iletilip iletilmeyeceğini ayarlayabileceğiniz bir seçenektir. Parametreleri;
[-] 22:14 <haktan> Kullanımı: /memoserv set forward parametre
[-] 22:14 <haktan> -
[-] 22:14 <haktan> /memoserv set forward on = Notlar direk olarak nickinizin kayıtlı olduğu email adresinize iletilecek ve servisler tarafından saklanmayacaklardır.
[-] 22:14 <haktan> /memoserv set forward copy = Notlar hem nickinizin kayıtlı olduğı email adresinize iletilecek hem de servisler tarafından saklanılacaktır.
[-] 22:15 <haktan> /memoserv set forward off = Notlar sadece servisler tarafından saklanılacaktır.
[-] 22:15 <haktan> -
[-] 22:15 <haktan> Not: Eğer ON seçeneği aktif edilirse, size yeni memo ulaşması durumunda servisler tarafından bir uyarı almazsınız.
[-] 22:15 <haktan> Memoserv Set konulu eğitimin anlatımı sona ermiştir.
[-] 22:15 <haktan> Şimdi biraz soru-cevap yapalım. Cevaplarınızı özelime yazabilirsiniz.
[-] 22:15 <TrSohbet-Help> DİKKAT #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) ekibi eğitmenleri #Help (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=help) Egitim kanalına bakmanızı istiyor!
[-] 22:15 <TrSohbet> ZeyNa Zemheri ZeHiR YouAreMyCure Yasemin Tanerrr suskun_adam Sude_ Subis Sinemm SchandaL Sadem pisko Nur Neva NesquiK Nartanesi Mirhan mihriban664 Merhametsiz Lia LeiLa KemaL KaL1000Deyim KadeR Juliet HoNDa hermeS Hasret HaRBi hakan_ist GüLL gumus Eyşan Elite Ebruli DeWiLL Conscientious Cesur Cahit BuSeeeeeeeee burak_ist BLackHawk BiPoLaR Bestee Açe Avci Atmaca Asksiz arda_ ALPeReNNN aLcadRaz Aktann AborjiN `RoJDa` _Esra_ _DaNGeR_
[-] 22:16 <haktan> Soru 1- En Fazla 5 memo mesajı almak istiyorum komut nedir ?
[-] 22:16 <haktan> -
[-] 22:18 <haktan> Ebruli , BetuL, aLy,Shon,Eos tebrikler.
[-] 22:18 <BetuL> :D
[-] 22:18 <haktan> Cevab; /memoserv set limit 5
[-] 22:19 <haktan> Soru 2- X nickine memo mesajı atmak istiyorum komut nedir?
[-] 22:19 <haktan> -
[-] 22:21 <haktan> aLy,BetuL,Ebruli,Avci,KemaL,Shon,John tebrikler.
[-] 22:21 <haktan> -
[-] 22:21 <haktan> Cevab ; /memoserv send X mesaj
[-] 22:22 <haktan> -
[-] 22:22 <haktan> Soru 3- Memo mesajlarım servisler tarafından saklansın istiyorum , komut nedir?
[-] 22:22 <haktan> -
[-] 22:25 <haktan> Avci,KemaL,aLy,Shon,John tebrikler.
[-] 22:25 <haktan> -
[-] 22:25 <haktan> cevab ; /memoserv save numara
[-] 22:25 <haktan> Soru 4- Hiçbir şekilde memo mesajı almak istemiyorum , komut nedir?
[-] 22:27 <haktan> Ebruli,aLy,John, tebrikler
[-] 22:27 <haktan> -
[-] 22:27 <haktan> Cevab ; /memoserv set limit 0
[-] 22:28 <haktan> -
[-] 22:28 <haktan> Soru 5- ; 2 ve 8 numaralı memo mesajlarını silmek istiyorum ?
[-] 22:28 <haktan> -
[-] 22:30 <haktan> John,aLy,Shon,BetuL tebrikler.
[-] 22:30 <haktan> -
[-] 22:30 <haktan> Cevab ; /memoserv del 2-8
[-] 22:30 <haktan> -
[-] 22:30 <haktan> Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.