PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Eşya Alırken Dikkat



aRZuU
23.Ocak.2016, 23:22
BEYAZ EŞYA ALIRKEN DİKKAT (PRATİK BİLGİLER)

Evlilik aşamasında beyaz eşya seçimi dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biridir. Maddi külfeti fazla olan beyaz eşyaları daha sonra yenilemek zor olacağından en başta yapacağımız seçimlerde en uygun olanına karar verirken bir çok noktayı göz önünde bulundurmalıyız.

Beyaz eşyamızı seçerken evimizin yerleşim düzenini dikkate almalıyız. Eğer ev henüz seçilmemişse standart modelleri tercih etmemiz sonraki yerleşim sırasında problem yaşamamızı engelleyecektir.

Beyaz eşyalar eskisi gibi sadece beyaz renkten ibaret değil, son zamanlarda rengarenk fırın, buzdolabı ve çamaşır makinelerinin satıldığını görüyoruz. Seçim yaparken yine evimizin renk düzeni ve mobilya yapısına uygun renk ve modeli tercih etmeliyiz.

Pahalı model kaliteli model demek değildir. Beyaz eşyamızı seçerken fiyatından çok kullanım kolaylığı ve işleviyle ilgilenmeliyiz. Üzerinde asla kullanmayacağınız ilginç çalışma seçenekleri olan modeller bir süre sonra kafanızın karışmasına yol açacaktır.

Beyaz eşyalar çok kolay çizilirler; bu yüzden yerleştirdiğiniz yerde makinenizin üzerinde sivri köşeli, kapaklı nesneleri bulundurmayın. Mümkünse araya ince bir örtü sererek kullanın.

Teknik servis desteği olan markaları tercih etmelisiniz. Özellikle şehir elektriğindeki ani azalma ve çoğalmalar makinelerimizin motorlarının yanmasına neden olmaktadır. Bu sebeple seçtiğiniz markanın teknik destek ağının bulunduğunuz şehir ve semtte olması önemlidir.

Çevrenizdeki insanlardan kullandıkları ev eşyaları ile ilgili tavsiyeler de alabilirsiniz.

Beyaz eşya ve elektrikli mutfak aletleri satıcılarının kampanyalarını mutlaka takip etmelisiniz.

aRZuU
23.Ocak.2016, 23:22
BUZDOLABININ DOĞRU YERLEŞTİRİLMESİ VE TASARRUF İLİŞKİSİ (PRATİK BİLGİLER)

Üst

Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.


Orta

Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.


Sebzelik

Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur.

Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.


Kapı

Tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.

Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. Isterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.


Alt

Çiğ et ve balık alta.
Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz