Misal
29.Ocak.2016, 12:13
Muhallebisiyle pişen kek
2016-01-28 21:08:00
http://img06.blogcu.com/v2/images/big/t/u/l/tulaykilicaslan/tulaykilicaslan_1454008003115.jpg
Kek İçin
125 gr. oda sıcaklığında margarin
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kakao
2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
Muhallebi İçin (ben hazır çikolatalı puding kullandım)
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığıı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 dolu yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
Yapılışı
Muhallebi için 2 su bardağı sütü bir tencerede kaynatalım.Şekeri ilave edelim karıştıralım. Başka bir tencere veya cezvede yarım su bardağı süt, kakao ve nişastayı ocak üzerinde karştırarak pütürsüz hale getirin. Kaynayan 2 su bardağı süte karıştırarak ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Ocaktan almadan çikolatayı içine kırın, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kek için margarin ile şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyin. Kakaoyu ekleyin iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin ve bir kez daha çırpın.
Kelepçeli kalıbınızı yağlayın kek hamurunun yarısını dökün. Üzerine tamamen soğuttuğunuz muhallebiyi kenarlarına çok yaklaştırmadan sürün. Kalan kek hamuruyla üzerini spatula yardımıyla kapayın. 180 dereceye ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerini süsleyin.
Not : Asla, tamamen soğumadan kalıbı açmayın.Ben 26 cm’ lik kelepçeli kek kalıbı kullandım.Keki servis yaparken dilimleyin , kurumaması önemli..
2016-01-28 21:08:00
http://img06.blogcu.com/v2/images/big/t/u/l/tulaykilicaslan/tulaykilicaslan_1454008003115.jpg
Kek İçin
125 gr. oda sıcaklığında margarin
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kakao
2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
Muhallebi İçin (ben hazır çikolatalı puding kullandım)
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığıı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 dolu yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
Yapılışı
Muhallebi için 2 su bardağı sütü bir tencerede kaynatalım.Şekeri ilave edelim karıştıralım. Başka bir tencere veya cezvede yarım su bardağı süt, kakao ve nişastayı ocak üzerinde karştırarak pütürsüz hale getirin. Kaynayan 2 su bardağı süte karıştırarak ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Ocaktan almadan çikolatayı içine kırın, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kek için margarin ile şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyin. Kakaoyu ekleyin iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin ve bir kez daha çırpın.
Kelepçeli kalıbınızı yağlayın kek hamurunun yarısını dökün. Üzerine tamamen soğuttuğunuz muhallebiyi kenarlarına çok yaklaştırmadan sürün. Kalan kek hamuruyla üzerini spatula yardımıyla kapayın. 180 dereceye ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerini süsleyin.
Not : Asla, tamamen soğumadan kalıbı açmayın.Ben 26 cm’ lik kelepçeli kek kalıbı kullandım.Keki servis yaparken dilimleyin , kurumaması önemli..